Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi malina
Evde yoğurt yaparken ilk mayayı hazır yoğurttan kullanıyoruz.
Ekşi maya zaman içinde iyileşiyor... Bu mantıktan hareketle, kendi yaptığımız yoğurttan mayalık olarak kullanırsak, giderek daha iyi bir mayamız mı olur?
|
Evde yoğurt yaparken kesinlikle güvendiğiniz bir yerden çiğ süt kullanın, çiğ sütü aldığınız esnafta, mutlaka o sütten yapılmış yoğurt bulunur, maya için isterseniz seve seve verir.
Bu şekilde yapa yapa mayanız gelişecek ve gitgide daha kaliteli yoğurt yemiş olacaksınız.
Hazır yoğurttan mayalamayı tavsiye etmem.
Sütü kaynatmayın! 65 Derecede 30 dakika tutun ve daha önce hazırladığınız buz kalıplarını kullanarak derhal 50 dereceye getirip mayalayın (en iyisi bu)
Uğraşamam yarım saat derseniz, 75 derecede 15 saniye tutun.
Kaynatılmış sütten hayır gelmez, ben kaynatmıyorum, kaynatana da bişey demiyorum, çünkü bu konuda uzmanlar bile ikiye ayrılmış durumda...