View Single Post
Eski 31-03-2012, 21:45   #63
mrduran
Ağaç Dostu

mrduran's Avatar

Giriş Tarihi: 20-08-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Atilla Ertürk Mesajı Göster
Herkese bu faydalı bilgiler için teşekkür ederim. İmkanım dahilinde yöntemleri deneyeceğim. Benim bir sorum olacaktı. Ben bazen doğada yürüyüşe çıkarken yanıma alacağım bazende küçük bir odun parçasını işleyebileceğim bir bıçak-çakı arıyorum. Seyyar satıcıdan 10 liraya aldığım bir çakım var ama biraz daha kaliteli olsun biraz daha rahat çalışayım istiyorum. Biliyorsunuz ki bıçaklar 1 liradan başlayıp binlerce liraya kadar olanlar satılıyor. Benim ihtiyacım ne çeşit bir bıçak acaba?

Merhaba efendim,

''İlbadi'' cinsi, ucu kama gibi olduğundan uygun sanırım. İnce iş yapacaksanız demir kısmı kısa ve etli olmalı, sağ elle bıçak tutulurken ağacı tuttuğunuz sol elin baş parmağı ile bıçağın sırtına yüklenerek hasarsız ince iş yapabilirsiniz. Sadece kesip biçme için ise metal kısmı uzun olmalı. Sapı kavî olmalı. Ucunu kanırtmayın sakın, döner/kırılır. Emniyet kilidi olmasında yarar var. Fazla büyük çakı alırsanız da üzerinizde bulunduğunda suç teşkil edebilir.

Ben böyle bir çakı tercih ederdim. Şüphesiz diğer arkadaşlarda daha iyi önerilerde bulunabilirler.

Name:  IMG_04511.jpg
Views: 14720
Size:  25.0 KB

Saygılarımla lütfen.

mrduran Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön