View Single Post
Eski 24-03-2012, 09:25   #146
nrkrkmz
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 15-03-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 422
Öncelikle foruma hoşgeldiniz.
Forum kurallarını okuyup lütfen bize kendinizi tanıtır mısınız

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi zeynepkavi Mesajı Göster
Işyerimde yanlış sulama yüzünden ölmek üzere olan iki orkideyi eve getirdim ve bunları tedavi etmeye calışıyorum, torf a dikilmişlerdi. öncelikle tüm topragini boşaltıp su dolu kovanin icinde biraz gezdirerek fazlalıgını aldim sonrasinda ise gazetenin üzerine kurumaya birakacagim.
Orkidelerden birisinin bu işlemi yaparken tüm yapraklari elimde kaldı, yeşil kökü de yok. Bu orkideden ümidi kesmeli miyim?
Maalesef bu orkide de yaşam belirtisi göremedim.

Alıntı:
digerinin ise yapraklari yeşil fakat yine bunun da yeşil kök yok. ayrica yapraklari yapış yapıştı, iyice akan suyun altinda ovalayarak yıkadim yapışkanlıktan arındırdım.
resimlerde yeşil gibi cıkmış ama aslında köklerın hepsi sarı renkte.
Forumda cürüyen tüm köklerin kesilmesi gerektigini okudum, ancak kökün cürük olup olmadigini nasil anlayacagim? Kökleri hicbirisi yeşil degil ama benim saglıklı orkidelerime bakıyorum onlarin da sararmış kurumuş kökleri var.
size ekte bu iki hasta orkidenin resimlerini gönderiyorum.
bana yardimci olursaniz cok sevinirm.
Çürüyen kökler yumuşar ve kayganlaşır, elinizi sürdüğünüzde dağılır. Bunları steril olan bir aletle kesin. Toz tarçın ekip sphagnum yosununa sararak orkide harcına tekrar dikin. Sıcak aydınlık bir yerde kendini toparlamasını bekleyin.

Bu işlemleri yaparken mutlaka eldiven giyin ve elinizi bir çiçekten diğerine dokundururken iyice yıkayın. Kullandığınız aletleri sterilize etmeden diğer bitkilerde kullanmayın.

Forumu okumaya devam ederseniz bitkiniz için daha detaylı bilgiler bulabilirsiniz.

nrkrkmz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön