View Single Post
Eski 22-03-2012, 22:53   #144
zeynepkavi
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 22-03-2012
Şehir: istanbul
Mesajlar: 29
tedaviye muhtac iki orkide

Merhabalar,

Forumunuzu yaklaşık 1yıldır okuyorum ve evdeki 1 cymbidium orkidem ve 4 Phaleneopsis orkidem sizlerin sayesinde son derece saglıklı, hiç gübre vermememe ragmen yerlerini sevdiler ve dal verip çiçekleniyorlar, sizlere ne kadar tesekkur etsem azdir.

Işyerimde yanlış sulama yüzünden ölmek üzere olan iki orkideyi eve getirdim ve bunları tedavi etmeye calışıyorum, torf a dikilmişlerdi. öncelikle tüm topragini boşaltıp su dolu kovanin icinde biraz gezdirerek fazlalıgını aldim sonrasinda ise gazetenin üzerine kurumaya birakacagim.
Orkidelerden birisinin bu işlemi yaparken tüm yapraklari elimde kaldı, yeşil kökü de yok. Bu orkideden ümidi kesmeli miyim?

digerinin ise yapraklari yeşil fakat yine bunun da yeşil kök yok. ayrica yapraklari yapış yapıştı, iyice akan suyun altinda ovalayarak yıkadim yapışkanlıktan arındırdım.

resimlerde yeşil gibi cıkmış ama aslında köklerın hepsi sarı renkte.

Forumda cürüyen tüm köklerin kesilmesi gerektigini okudum, ancak kökün cürük olup olmadigini nasil anlayacagim? Kökleri hicbirisi yeşil degil ama benim saglıklı orkidelerime bakıyorum onlarin da sararmış kurumuş kökleri var.
size ekte bu iki hasta orkidenin resimlerini gönderiyorum.
bana yardimci olursaniz cok sevinirm.

selamlar,
zeynep

Eklenen Resimler
  
zeynepkavi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön