Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Odeh
Gereğinden fazla evhama sebep olmayayım ama şüphemi kısaca şöyle dile getireyim. Yanlış çıkarsa canımıza minnet der seviniriz...
Analizde görülen demir yüksekti, volkanik alanlarda kükürt ve bileşikleri de nispeten yüksek oranda bulunduğuna göre, demir sülfür de mevcut olabilir mi? Demir sülfür, asitler için bir kaynaktır. Burayı kurcalamak daha iyi olur.
|
Toprak analizlerinde sülfür oranlarını vermiyorlar. Analizi yapan mühendis " İz elementlerin değerlerinin çok önemli olmadığı." nı söyledi. Önemli olan PH, Kireç, Tuz, Azot, fosfor, Potasyum değerleriymiş. İz element değerleri yaprak gübreleri, köklendirici gibi basit yöntemlerle düzeltilebiliyormuş.
Toprak analiz sonuçları değerlendirme tabloları
Buraya bakarsanız normalde demirin 4,5 olması gerektiğini görürüsünüz. Benim tarlamda demir oranı 9,32 çıktı. O fotoğraflarda gördüğünüz mineralleri bu nedenle demire yordum. Analizi yapan mühendis, " Tarlanızda bitki-ağaç gelişimine engel olabilecek herhangi bir olumsuz bulguya raslamadık." dedi. Bu nedenle Sülfirik Asit konusunda içim rahat.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Odeh
Analizde görülen demir yüksekti, volkanik alanlarda kükürt ve bileşikleri de nispeten yüksek oranda bulunduğuna göre, demir sülfür de mevcut olabilir mi? Demir sülfür, asitler için bir kaynaktır. Burayı kurcalamak daha iyi olur.
|
Sayın Odeh yanardağ-lav içerikleri iki çeşit oluyor. Asidik yanardağ-lavlar ve Bazik yanardağ-lavlar. Asidik yanardağlar daha geç soğudukları için bazik yanardağlara-kraterlere göre daha yüksek olurlar. Kapadokya'daki oluşumların temelinde her ne kadar Erciyes ve Hasan Dağı gösterilse de araştırmacılar, " Kapadokya'daki lavları asıl kusan 50 civarında küçük ölçekli yerel dağdan-bacadan bahsetmekteler. Küçük ölçekli bu dağ ve bacaların bazılarını arkadaşlarımızla bizzat saptadık; hatta krater-bacalarını bile bulduk. Küçük ölçekli bu yanardağ ve bacaların bazik özellikte olması gerektiğini düşünüyorum. Tabi iş sırf 60 milyon yıl önce patlayan yanardağlarla bitmiyor. sonrasında yakınlara, su havzasına düşen asidik bir göktaşı, rüzgarlarla her yıl gelerek yağmurlarla Anadolu topraklarına inen Sahra Çölü'nün kumları gibi pek çok etmen işin içine giriyor.
Demir analizle kanıtlandı ki çok yüksek. Ancak Sülfür; ya da Demir Sülfür ile ilgili hiç bir kanıt yok gibi. Ne desem yalan olacak şimdi.