View Single Post
Eski 17-03-2012, 22:03   #280
MeTePe
Ağaç Dostu

MeTePe's Avatar

Giriş Tarihi: 08-03-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe Mesajı Göster
Daha önce linkini ve özetinden sonuç cümlesini verdiğim taze bir araştırma var (Cytotoxicity on human cells of Cry1Ab and Cry1Ac Bt insecticidal toxins alone or with a glyphosate-based herbicide). Özetinden alıntıladığım cümleyi yazmıştım zaten. Araştırmanın son cümlesi şöyle;
.
Okudum, yararlandım. Çok güzel bir çalışma.

Diyor ki, BT toksinini çeşitli dozlarda laboratuarda insan böbrek hücrelerinden üretilmiş kültürlere verdik ve 50ppm ve 100ppm dozlarında öldürücü sonuçlarla karşılaştık.

Bu arada ufak bir detay ama insan serumunda bu toksin seviyesi 0.1-0.2ppm düzeylerinde çıkıyor.

Çalışmayı yapanlar, GDO'da bu toksin olduğu için tüketenler bundan zarar görebilir diyor. Haklılar da... Birisi 0.1-0.2ppm dozlarında BT toksininin etkileri üzerine bir çalışma yaparsa bunu görmüş oluruz. Kendileri bu düzeylerde bir zarar tespit edebildiklerini gösterememişler.

Bu arada, ziraatten pek anlamadığım için soruyorum... Bildiğiniz, insana hiç bir zararı olmadığı kanıtlanmış zirai ilaç var mı? Balkonda yetiştirdiğim tere, roka falan küçük sinekler tarafından yeniliyor. Bunun için zehirsiz bir zehir bulamadım hala..

MeTePe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön