Tartışmayı sürdürmek istemiyorum ama iş biraz kişiselleşmeye başlıyor.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Odeh
Hayır, ne böyle bir iddiam ne de herkesin adına aldığım bir karar var, kişisel görüşüm yazdığım gibidir.
|
Kişisel görüşünüz karşı görüşleri "aptalca" görmeye başladığında olay kişisel olmaktan çıkar!
Alıntı:
Sizin önyargı dediğiniz tavrı, ülkeler "temkinlilik" olarak değerlendirmiş.
|
O temkinli gelişmiş batı ülkelerinin tamamına yakınında GDO kullanılıyor.
Alıntı:
Yanında kahkaha simgeleri eşliğinde yazdığınız "20 yıl bekledik 220 yıl daha mı bekleyelim, hayali düşmanlarla mı savaşıyoruz, vb. gibi" sözlerinizin hiç doğru olmadığını, GDO'dan uzak durmak için hem beklemeye gerek kalmadığını hem de düşmanların hayalî değil tespit edilebilenlerinin olduğunu yetkin kişilerin makalelerinden öğrenmiş olduk.
|
Smiley kullanmaya bir sınırlama mı var? Bildiğim kadarıyla şu ana kadar kimseye hakaret etmedim. Ben görüşleri eleştiriyorum.
Yetkin dediğiniz makaleler hangisidir onu da anlamadım. Sayın MeyveliTepe'nin verdiği bazı linkler var. O çalışmalardaki sonuçlar üstünde görüşlerimi ifade ettim zaten. Tabipler odasının kitapçığından bahsediyorsanız o bir görüş çalışmasıdır. Bilimsel makale değildir. Ayrıca içinde konunun uzmanı olan 1-2 kişi mevcut. Diğerleri hukukçu, çevreci vs.
O bir STK görüşüdür. Anlayışla karşılarım. STK'ların görevi de toplumları uyarmaktır. Bu yönüyle olumlu bir çalışmadır.
Alıntı:
...bu hak karşıt görüş sahibinin sınırlarına tecavüz edilmediği sürece geçerlidir.
|
Kimsenin sınırlarına tecavüz ettiğim kanısında değilim.
Herhangi bir insanın "karşıt görüşlü" olmasını da gayet iyi anlarım.
Ama karşıt görüş sahibi olmak "haklı olmak" anlamına gelmez.
Buradaki 100 kişinin 99 tanesi evrim teorisinin yanlış olduğu görüşünde olsa bile bu bir "bilgi" değeri taşımaz. Çünkü bilimde demokrasi değil, veriler konuşur.
Siz verilere bakarak "GDO kötüdür" dersiniz... Sizin görüşünüzdür. Ben "o kadar kötü değildir" derim... Bu da benim görüşümdür.
Arkasında veriler olan hiç bir argümana da "aptalca" gibi yakıştırmalarda bulunmam. Ancak; "Nevşehir Patatesi" gibi birbiriyle yanlış ilişkilendirilmiş argümanları aptalca bulurum.
Her neyse... Bu konuyu fazla uzatmanın anlamı yok. Çünkü bir iletişim sorunu olduğu besbelli... Benden bu kadar.
Sizlere hayırlı tartışmalar.