Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Odeh
Örneğin; ben sayın Halil Önen'in bahçesini sık sık izliyorum. Kendi bahçesinde elde ettiği bilgi ve deneyimleri o konu başlıklarında da mutlaka takip edip paylaşıyor. Yani veriyi konu başlığına (hastalık, ilaç, bitki, vb.) aktarıyor mutlaka. Kendi sayfasını yönetmesinde bir sakınca görmüyorum.
|
Biz de böyle yapılsın istiyoruz zaten.
Bahçenizde yazın ama bu bazı önemli bilgileri o konuyla ilgili başlığa da yazın.
İki yere birden aynı şeyleri yazmak istemeyenler:
1. Bahçesindeki mesaj numaralarını ve olması gereken sayfayı bana iletebilir, onları kopyalarım. (aynı bilgi iki yerde birden olur)
2. Belli bir konuyla ilgili bahçesine yazdığı bilgilerin özetini, o bilgilerin olduğu sayfada kısaca özetleyip bahçesinin ilgili sayfasına/mesajına link vererek duyurur.
3. Bilgilerin olması gereken sayfada yazısını yazar, bahçesinde bu yazıdın söz edip, o sayfanın mesajın linkini yazar.
İnsanda tümü kendine ait bilgilerin bir arada bulunduğu konuların (bahçelerin) önemini anlıyorum. Eğer olsaydı, bahçemde ne kadar çok şey yazdıysam kendimi o kadar iyi hissederdim ben de...
Buna itirazımız yok ama çok sayıda işe yarar bilginin, onlarca sayfa arasında kaybolup gitmesine, o konuyla ilgili başlığa bakan kişilerin çok daha az bilgiyle karşılaşıp hayal kırıklığına uğramasını nasıl engelleriz?
Nereden bilecek o başlıkta bilgi yok ama, şu, şu, şu üyenin kendi bahçelerinde tam aradığı bilgiler birinin 10., diğerinin 55., bir başkasının 89. sayfasında var...
Alıntı:
Kendi sayfasını yönetmesinde bir sakınca görmüyorum.
|
Bunu düşündürecek ne yazdım?
Bahçe sahiplerinin yönetiminde bahçeler istemesek forumda böyle bir bölüm oluşturmazdım