View Single Post
Eski 07-03-2012, 13:27   #75
malina
agaclar.net

malina's Avatar

Giriş Tarihi: 03-04-2004
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Odeh Mesajı Göster
Örneğin; ben sayın Halil Önen'in bahçesini sık sık izliyorum. Kendi bahçesinde elde ettiği bilgi ve deneyimleri o konu başlıklarında da mutlaka takip edip paylaşıyor. Yani veriyi konu başlığına (hastalık, ilaç, bitki, vb.) aktarıyor mutlaka. Kendi sayfasını yönetmesinde bir sakınca görmüyorum.
Biz de böyle yapılsın istiyoruz zaten.

Bahçenizde yazın ama bu bazı önemli bilgileri o konuyla ilgili başlığa da yazın.

İki yere birden aynı şeyleri yazmak istemeyenler:

1. Bahçesindeki mesaj numaralarını ve olması gereken sayfayı bana iletebilir, onları kopyalarım. (aynı bilgi iki yerde birden olur)

2. Belli bir konuyla ilgili bahçesine yazdığı bilgilerin özetini, o bilgilerin olduğu sayfada kısaca özetleyip bahçesinin ilgili sayfasına/mesajına link vererek duyurur.

3. Bilgilerin olması gereken sayfada yazısını yazar, bahçesinde bu yazıdın söz edip, o sayfanın mesajın linkini yazar.

İnsanda tümü kendine ait bilgilerin bir arada bulunduğu konuların (bahçelerin) önemini anlıyorum. Eğer olsaydı, bahçemde ne kadar çok şey yazdıysam kendimi o kadar iyi hissederdim ben de...

Buna itirazımız yok ama çok sayıda işe yarar bilginin, onlarca sayfa arasında kaybolup gitmesine, o konuyla ilgili başlığa bakan kişilerin çok daha az bilgiyle karşılaşıp hayal kırıklığına uğramasını nasıl engelleriz?

Nereden bilecek o başlıkta bilgi yok ama, şu, şu, şu üyenin kendi bahçelerinde tam aradığı bilgiler birinin 10., diğerinin 55., bir başkasının 89. sayfasında var...

Alıntı:
Kendi sayfasını yönetmesinde bir sakınca görmüyorum.
Bunu düşündürecek ne yazdım?
Bahçe sahiplerinin yönetiminde bahçeler istemesek forumda böyle bir bölüm oluşturmazdım

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön