View Single Post
Eski 18-02-2012, 12:00   #9684
katmer
Ağaç Dostu.

katmer's Avatar

Giriş Tarihi: 16-09-2008
fahriyeeciğim, çok güzel bir soru.. Aslına bakarsan saksı değişiminde uygulanabilen birden çok yöntem var. Ben çoğunu yapıyorum ama bunu amacıma göre seçiyorum. Yardım isteyen arkadaşımız menekşe konusunda yeni olduğu için en kolayını tavsiye ettim. Buradaki amaç, menekşesine yeni toprak takviyesi yaparak bitkiyi rahatlatabilmek.. Daha detaylı yolları önersem olası bir menekşe kaybında beni suçlayabilirdi.

Diğer yöntemlere gelince, ben birkaçını söyleyeyim, sen de amacına en uygununu seç
-Menekşemizin büyüyüp gelişmesini istiyorsak ve içinde bulunduğu saksı oldukça küçükse, bir boy büyük saksıyla değiştirebilir.
-Menekşemizin büyüklüğünden ve içinde bulunduğu saksıdan memnunsak, kök budaması yaparak aynı saksıya dikebiliriz.
-Menekşemizin yaşlandığını düşünüyorsak topraktan ve bütün yan köklerden arındırıp, alt yapraklarını da budayıp yeniden köklenmesini sağlayabiliriz. Daha sonra uygun bir saksıya dikebiliriz.

Ben saksı değiştirirken sulayıp da kabından çıkartmıyorum. Kök çürümesine karşılık da 1 yıldan beri AVSA nın önerdiği karışım oranını kullanıyorum. hiç kök çürümesi yaşamadım diyebilirim.

katmer Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön