Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Halil Önen
Organik Tarımda Domates Bakteriyel solgunluk Hastalığına karşı kullanılabilecek tohum uygulamaları.
Deneme: Çalışmayı yapan bir öğrenci...
Şebnem Tireng Karut.
Çukurova üniversitesi,
Fen Bilimleri Enstitüsü,
Yüksek Lisans tezi:
Domates Bakteriyel Solgunluk Hastalığına karşı yeterli ve etkili mücadele yöntemi bulunmamaktadır.
Sonuç;
domates tohumlarını sirkeli suda _ üzüm/elma_ 12 saat bekletilmiş ve bu yöntemle bu hastalığa karşı % 96_100 arasında başarı sağlanmıştır.
|
İzmir yöresi için tohum çatlatma yani çimlendirme
zamanıdır...
Önce
pembe ve deşti domatesler... Ubyi de yetiştirilecek daha doğrusu denenecek...
Sn. Mr. Duran ve Sn. Tekin beye teşekkürler...
Klorsuz su sirke oranı 9 a 1...
Yani 9 çay kaşığı su, 1 çay kaşığı sirke.
Burada 18 çay kaşığına karsılık 2 kaşık kullanıldı.
Sn. Aydın ve Sn. Turaya teşekkürler...

...(ikiz değil iri kazyağı domates olacaktı)
Sn. Bahcedenn ve Sn. limon_sever e teşekkürler...
tekrar teşekkürler
Sn Ömer bey e de teşekkürler.
Bu uygulama baklagil tohumlarına yapılırsa kurtlanmayı önleyeceği de iddia ediliyor, denemek gerekiyor...
Bu tohumları yarın kurutacağım ve torfa ekeceğim.