Konu: susex tavuk
View Single Post
Eski 30-01-2012, 21:25   #83
efe-can
Ağaç Dostu
 
efe-can's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-11-2008
Şehir: Menderes-İZMİR
Mesajlar: 113
Ben köy çocuğuyum. Kendimi bildim bileli tarımın içindeyim. Memuriyetim sırasında uygulama alanında olamadım. Bu dönem içinde de değişik kaynaklardan bilgilendim. Evimde sürekli çimlendirdiğim bir şeyler var idi. Yetiştirdiğim bitkileri ya ormanlara gezmeye gittiğimde oraya buraya dikerdim veya çalıştığım kurumların bahçesine dikerdim.Bir süre evimde muhabbet kuşu ürettim. Arkadaşlarımın çocuklarının doğumgünlerinde kafesle birlikte hediye ederdim. Çocuklar sorumluluk sahibi olsun, SEVGİ kavramını özümzesin diye.
1967 yılında evimize gelen okunmuş bir HAYAT dergisinin iç sayfalarında kuluçka makinesi reklamı gördüm. MKE nin ürettiği 300 yumurtalık bir makine idi. Babama almasını istedim. Sonra babam Ankara'dan getirdi. Makineye özel bir gazocağı ile çalışıyordu. 12 yaşında idim, makineyi kurup çalıştırdım. 21 gün nöbet tuttum sonunda 100 kadar civciv aldım. O zaman köyümdeki herkes bana DELİ demişlerdi. Yaptığımız işten para kazamanadık ve vazgeçtik.
Şimdi yaklaşık 10 yıldır kendi arazimde amatör olarak yapıyorum. Şu anda 70 kadar tavuğum var 5-15 arasında yumurta alıyorum. Serbest dolaşıyorlar. ****** verim az. Çok yumurta almanın belirli koşulları var. Vitamin desteği aşırı beslenme vs vs uygularsak ****** verim alınır. Aslında xxx sayıda yumurta verimi olan tavuğu nasıl besleyeceğiz. Gece kaldığı kümesin ısısı vs vs nasıl olacak. Tavuğun cinsi ne olursa olsun; x cinsi tavuğu bu kriterler de bakarsasınız 300 yumurta alırsını denmesi lazım.
Geçenlerde susex tavuklarımın kümesinin ışığını saat 24 e kadar yaktım. Önlerine sınırsız yem koydum.On gün kadar bu uygulamayı yaptım. 15 tavuktan 10-12 arası yumurta aldım. Bu ara havalar soğudu yemde versem yumurtlamıyorlar.
Sonuç olarak: Kesin çizgiler çizmemek lazım...
Selamlar....

efe-can Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön