Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi backyard
harika gorunuyorlar, ellerinize saglik
arasina koydugunuz ganaj tarifine hic hayir demem 
|
Fırından çıkıp soğuduklarında krema/ganaj ları sürülüp dolaba koymak gerekiyor. En güzel netice için en az 24 saat beklememiz lazım ki makaron kurabiyeleri kremanın aromasını çekip hafif yumuşasınlar. 1 hafta kadar bekleyebiliyor hatta donduranlar da var ancak ben cesaret etmedim henüz. Normal buzdolabu bölümüne koyduğunuz makaronları yiyeceğimiz zaman 1-2 saat önceden çıkartıp oda sıcaklığında bekletmek gerekiyor fakar benim reçel ile ya da daha yumuşak krema dolgusu ile doldurduklarım oluyor ozaman bekletemiyorum.
Ganaj tarifim şu şekilde : (Mutlaka bir gün önceden yapılıp dolapta bekletilmeli)
50 gr krema
75 gr fildişi kuvertür ya da bitter kuvertür (Elit markasını tercih ediyorum)
25 gr tuzsuz tereyağ (Ağır bulursanız kuvertürü 100 gr kullanıp tereyağ kullanmayın)
1-2 damla portakal/vişne gibi isteğinize bağlı esans
Kremayı hafif ateşte ısıtıyoruz. Küçük kabarcıklar çıkar çıkmaz ocaktan alıyoruz asla kaynatmıyoruz. İçerisine çikolata ve tereyağını küçük parçacıklar halinde ekleyip eritene kadar karıştırıyoruz, soğuyunca istediğimiz bir esansı bir iki damla ekleyip sıkma poşetine doldurup dolaba koyuyoruz.
Ben kremam artarsa buzluğa koyup bir sonraki makaron yapışımda kullanıyorum. Sorun olmuyor. Bitter çok daha kıvamlı oluyor ve portakala daha çok yakışıyor bu arada.
Afiyet olsun