![]() |
|
|
![]() |
#2 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-05-2008
Şehir: Ankara
Mesajlar: 14
|
Alıntı:
Ganaj tarifim şu şekilde : (Mutlaka bir gün önceden yapılıp dolapta bekletilmeli) 50 gr krema 75 gr fildişi kuvertür ya da bitter kuvertür (Elit markasını tercih ediyorum) 25 gr tuzsuz tereyağ (Ağır bulursanız kuvertürü 100 gr kullanıp tereyağ kullanmayın) 1-2 damla portakal/vişne gibi isteğinize bağlı esans Kremayı hafif ateşte ısıtıyoruz. Küçük kabarcıklar çıkar çıkmaz ocaktan alıyoruz asla kaynatmıyoruz. İçerisine çikolata ve tereyağını küçük parçacıklar halinde ekleyip eritene kadar karıştırıyoruz, soğuyunca istediğimiz bir esansı bir iki damla ekleyip sıkma poşetine doldurup dolaba koyuyoruz. Ben kremam artarsa buzluğa koyup bir sonraki makaron yapışımda kullanıyorum. Sorun olmuyor. Bitter çok daha kıvamlı oluyor ve portakala daha çok yakışıyor bu arada. Afiyet olsun ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|