Benim daha önce kuruttuğum hurmaların üzerlerine tozlaşmış şekerleri çıkıyordu. Yani hafif hafif beyazlaşma okluyordu. Bu sene 500 tane hurma kuruttum (iki parti halinde), birinci parti iyice kurudu yani tam yemelik oldu ama üzerleri beyazlaşmadı.
Hurma ebatları iyice küçüldü, içinde sıvı da kalmadı ama şekerleri üzerine vurmadı.
Nedeni ne olabilir?
Bu sene hurmaları 15 gün kadar erken soydum ama bayağı portakal rengine gelmişlerdi, yumuşamadan soymak istedim. Belki biraz daha bekleyebilirdim ama baktım arkadaşların çoğu asmış, haydi Güler kolları sıva diyerek işe koyuldum.
Bir onbeş gün daha bekleseydim daha iyi olur, şekerlenmeleri görebilir miydim. Gerçi tadları yine de çok güzel.
(Yanlış fotoğraf yüklemişim, bu ikinci patinin fotoğrafları, biraz daha kuruması gerekiyor)
|