agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Kiler
(https)




Beğeni Düzeni1446Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 16-01-2012, 15:50   #11
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,415
Galeri: 103
Benim daha önce kuruttuğum hurmaların üzerlerine tozlaşmış şekerleri çıkıyordu. Yani hafif hafif beyazlaşma okluyordu. Bu sene 500 tane hurma kuruttum (iki parti halinde), birinci parti iyice kurudu yani tam yemelik oldu ama üzerleri beyazlaşmadı.

Hurma ebatları iyice küçüldü, içinde sıvı da kalmadı ama şekerleri üzerine vurmadı.
Nedeni ne olabilir?

Bu sene hurmaları 15 gün kadar erken soydum ama bayağı portakal rengine gelmişlerdi, yumuşamadan soymak istedim. Belki biraz daha bekleyebilirdim ama baktım arkadaşların çoğu asmış, haydi Güler kolları sıva diyerek işe koyuldum.
Bir onbeş gün daha bekleseydim daha iyi olur, şekerlenmeleri görebilir miydim. Gerçi tadları yine de çok güzel.

(Yanlış fotoğraf yüklemişim, bu ikinci patinin fotoğrafları, biraz daha kuruması gerekiyor)

Eklenen Resimler
 
Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:26.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025