Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi serkan_istanbul
Dün eminönü çiçek pazarındaydım çok soğuktu ama bir o kadarda sevinerek geldim eve. artık kamkatım var. çok uygun aldım inşallah bir sorun çıkartmaz. birde kasımpatı onun hayatını kurtardım. Yaz aylarında askılı saksılarda 20 30 tl civarında satıştalardı. almamıştım. ama dün karşıma çıktı saksısından çıkarılıp atılmıştı çok üzüldüm aldım onu. Bakım yapıyolardı bazı çiçekçiler atmışlardı yıkıntıların arasına birini kurtara bildim başka alamadım yanımda arkadaşta vardı alma sonra al dönüşte alırsın falan dedi bende bir tane aldım en azından onun hayatı kurtuldu. bu arada soğuklar yüzünden fiatlarda indirim var birde pazarlık yaparsanız neler var neler. en sondaki resimdeki kırklareli merkezde yolun her iki tarafına yapılmış çiçekliler. değişik bitkiler bodur türler dikiliydi.
|
Yazın boş zamanlarımda Eminönü'deki çiçekçileri gezmeyi severim. Eskiden hafta sonu önce çiçekçilere uğrar, Mahmutpaşa'dan yürüyerek Kapalıçarşıya çıkardım. Sahhaflardan Beyazıt meydanına geçer, Çınaraltı'daki eskicileri (antikacıları) dolaşır, eğer vaktim kalmışsa Polonya pazarına da bir uğrardım. Şimdi evli ve çocuklu olunca bu geziler hayal oldu. Aslında iş hayatı da hiç fırsat bırakmıyor.