Konu: Amaryllis
View Single Post
Eski 05-01-2012, 23:49   #879
wellness
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 24-03-2011
Şehir: DÜZCE
Mesajlar: 413
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Lilium Mesajı Göster
Sökmenin çok bir zararı yok ama gerekli değilse sökmeniz de gerekmez, dinlenmelerini yani soğuklamalarını yapraksız oldukları kış döneminde ekili de olsa zaten yapıyorlar.

Çok sıklaşmış kardeşlenme yapmışlarsa 3-4 yılda bir söküp kardeşlenenleri ayırıp daha seyrek ve toprağını da değiştirerek ya da toprağını gübreleyerek ekmek daha iyi olur.
Çok teşekkür ederim sayın lilium verdiğiniz bilgiler için. Benim bu kadar bilgim olmadığı için bundan 1.5 ay önce bahçe toprağından söktüm. Kuru kum içine koyacaktım. Kum bulamayınca odun külü içine koydum soğanları. 2 gün önce de o külün içinden çıkardım ve uygun saksılara kumla karıştırdığım torf toprağı içine tekrar ektim. Kum zaten ıslak olduğundan sulama yapmadım. şuan dışarıda değil ama soğuk bir oda da tutuyorum. mart ayına kadar orada bekletmeyi düşünüyorum. mart ayına kadar 1-2 defa sulamayı ve bu sulamalardan bir tanesine de 15-40-15 N-P-K yaprak gübresi eklemek niyetindeyim. Bu gübreleme işini mart ayından sonra ayda bir defa çiçekler görülene kadar devam etmeyi sonrasında ise, ise 10-10-40 N-P-K yaprak gübresini suda eritip sulama suyuna ekleyip ayda bir defa vermeyi düşünüyorum. Ne dersiniz? yanlış bir şey yapmış olmam inşallah.

wellness Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön