View Single Post
Eski 31-12-2011, 18:29   #1290
mrduran
Ağaç Dostu

mrduran's Avatar

Giriş Tarihi: 20-08-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi efesliseranus Mesajı Göster
Birkaç sorum var,yardımcı olursanız sevinirim..

1) Kamkat mı Calamondin mi daha kolay yetiştirilir? (Batmanda yetiştirilecek)
2) Bunlar salonda mı daha iyi yetişir, açık havada mı?
3) Bu sene meyve vermeleri mümkün müdür? Veya meyve vermesi için kaç yaşında, kaç cm almak gerek?
4) Bu sene meyve vermeyecekse gelecek sene meyve vermesi için kaç yaşında, kaç cm almak gerekir?
5) Kaç ay meyve verir bunlar?
6) Meyveleri ne zaman turuncu olmaya başlar? ne kadar süre turuncu kalır? (görsel amaçlı kullanmak istediğim için soruyorum)
7) İnternette gördüğüm kadarıyla kendi içlerinde değişik türleri var. Hangi türleri makbuldür?
8) Bir de vereceğiniz yaş ve boyda ürünler ortalama kaç liraya alınır?
9) Son olarak da internetten satın almayı düşünüyorum, en güvendiğiniz site hangisi, nereden almalıyım?

Şimdiden çok teşekkürler...
Merhaba efendim,

Kamkat ve Calamondin arasında, benim tercihim olan Kamkat için aşağıda şahsi cevaplarım;

1- Kamkat kolay. Pratik, kabuğu ile yersiniz.))). Hem güneş/sıcak, hem de soğuğa daha dayanıklı.
2- Uygun şartları sağlarsak, salon/bahçe olabilir. Bahçe tercih.
3- 2 veya 3 yaşında ürün almak yüksek ihtimal. Budama ile yüksekliği/yan dalların çokluğu size bağlı.
4- Bodurlaştırıyorsunuz zaten. 2 yaşında olması yeter. 3-4 yaşında olması tercih tabii. Dünyadaki en uzun kamkat 4,70 m. imiş. Türkiye' de 2,70 m. imiş(kaynağını hatırlamıyorum-özür)
5- Temmuz ağustos tan itibaren meyveye yatar. Dalında 1 yıl kalır. Ama en geç mayıs ayında toplayın ki yeniden çiçek/meyve versin.
6- Ağustos eylül de turuncu renk alır ve hep öyle kalır.
7- Cinsini yazılanlardan karar verin
8- Fiat cinsine göre, araştırın.
9- Fidan temini için, Üyemiz var sorabilirsiniz.

Ben de size teşekkür ederim, calamondin fikri verdiniz bana)).

Sağlıklı nice bol araştırmalı/okumalı seneler inşallah.

Saygılarımla lütfen.

mrduran Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön