Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi serkan_istanbul
siz benim yazdıklarımı iyi okuyun bence sizin gibi insanların derken bir aşağılama söz konusuysa ben doğaya zarar verecek bir şey yapmam artı bir canlıyıda öldürmem. bakamayacağınız balık **** başka bir canlıyı alıp sonradan doğaya salmayın demeniz daha doğru bence dedim. gidipte aldıgım ne kusu saldım nede balığı. Okuyun sonra yazın bence sizi tekrar kınıyorum şu cümleniz yüzünden ( sizin gibi insanların yüzünden) sizinle laf karkaşasınada girmeyeceğim. BAKAMAYACAĞINIZ CANLILARI ALIP SONRADAN DOĞAYA BIRAKMAYINIZ, BU CANLILAR DOĞADA DENGESİZLİK YARATA BİLİR DENMESİ BENCE DAHA GÜZEL BİR CÜMLE. ALIP ONU ÖLDÜRÜN DEMEKSE CANİLİK.
|
asıl canilik bu türlerin vereceği zararı hesap etmeksizin doğaya gelişi güzel salıverilmesidir bu anlamanız gereken ilk nokta ki zaten binbir emekle bu zararlı türleri temizlemeye çalışanlar tekrar götürüp akvaryumlara koymuyorlar. benim kastettiğim şey artık bakacak birine verecek durumu olmayıp eğer doğaya bırakacaksanız yapmayın hiç bir imkanınız yoksa öldürün daha iyi demek ti ama konuyu nereden nereye getirdiniz. ve ben halen milyonlarca balığı katletmekten ekolojik dengeyi bozmaktansa bir balığı feda etmeyi tercih ederim bunu doğayı ve canlıları korumak ve onlara duyduğum vicdaniyet duygusuyla yaparım bunda aranacak bir art niyet olmamalı