Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ferr1
gojiberry tohumu ve fidanı temin etmek isteyenler goji_berry1@hotmail.com a mail atarlarsa kargo ücreti karşılığında tohum ve fidanı gönderebiliriz ya da bizzat gelip tarladan alabilirler böylece bitki hakkında fikir edinilebilir.şu an hobi amaçlı üretiyoruz.önce küçük bir alana diktik ama sonra yere dökülen tohumlar nedeniyle büyük bir alana yayıldı.görüp merak edenlere meyvellrden veriyoruz.ama çok azı alıp yetiştirmeyi düşünüyor.pencere önlerinde **** balkonda güzel bir süs bitkisi olarak düşünülebilir.sitelerde yazılan faydalara pek inanmıyorum.ticari kaygıyla yazılmış satış amaçlı bilgiler.bu tür bilgiler satışı yapılan benzer bitkiler için hep aynı
|
Sayın ferr1;
Goji berry ile yatıp kalkan birisi olarak söylediklerinize katılmıyorum.
*Pencereönlerinde yetişmesi zor,
*Balkonda yetişmesi ise belki ilk 2-3 yıl için uzun süreli ve normal ağaç şeklini aldırarak balkonda yetişmeside zor.
*Düzenli olarak günde bir avuç içi kadar yiyiyorum uzunca bir süredir. Akrabalarıma ve çevremdeki dostlarımında yemesini sağlayıp fikirlerini alıyorum. Şeker hastalarında bir değer artışı sağlamıyor. miğde bağırsak sorunu olanlarda %100 faydalı, Uyku ile probleminiz varsa yatmadan önce yediğinizde rahat uyuyorsunuz, bunlar çevremde düzenli tüketenlerin söyledikleri faydalar. ****** bilimsel araştırma yapılırsa çok iyi olur
* özelden mesaja atın ankaranın neresindeyseniz bahçenizi ziyarete geleyim. Ağaç şeklini almalı ve dikim aralığına dikkat edilmeli ileriki dönemde bahçeniz çalı formatında dikenli dallarla dolu hale gelmesini istemiyorsanız.
** EN UYGUN GOJİ BERRY ÜRETMEK İÇİN BULUNDUĞUMUZ BÖLGEYE UYUM SAĞLAMALI, VERDİĞİ MEYVELERDEKİ ARAMO, İRİLİK... v.b ÖZELİKLERİNİN EN UYGUNUNUN BELİRLENİP ÜRETİM YAPILMALI
AĞACIN TOHUMUDA FİDANIDA ÇOK KOLAY YETİŞİYOR AMA EN İYİYİ ARAYIŞIMIZ...