Merhabalar efendim,
7-7-2007, Sayın Denizakvaryumu, fitili ateşledi, Sayın Balıkçı yurtdışından getirttiği tohumları samimiyetle dağıttı(Kendisi bile dağıttığı tohumlara muhtaç kaldı

). )
4 senelik, çimlendi/çimlenmedi/kurudu/çiçek ve meyve verdi nidaları ile dolu güzel serüveninizi, Sizin heyecanınızı yaşayamadım maalesef. 2010 başlarında tohum, 2010 sonlarında da 2 fidan alarak başladım bende. Birisinin boyu 2 m. ve acemi şansı budama yapmadım, çelikleri atardım yoksa. Şimdi ise çelik demek, yeni fidan demek imiş, anladığım, sayenizde. Meyveleri küçük idi, budamadan diye not verdim kendi kendime, gene sayenizde

). Tohumdan ürettiklerimi köydeki arkadaşlarıma, eve gelen misafirlere baklava misali dağıttım, nedir bu bitki demelerine rağmen. Hala ekilecek tohumlarım var, Ocak ayında iç ortamda deneyeceğim tekrar.
Çok teşekkürler, paylaşımcılığını ortaya seren yüreklere, bilhassa ticari kimliğine rağmen, son demine kadar verdiği bilgilerden dolayı, Sayın Tamer Gülkaya beye ve diğer girişimcilere.
Ben hazıra kondum, bilgileriniz sonucunda. L.barbarum imiş benimkiler, 2/5 yaprakçık prensibine göre.
İzmir şartlarında, Şubat ayında budama yapacam.
Saygılarımla lütfen.