Alintıdır(Haberpan); özeti,
''Almanya' da, Hayvan yemlerinde tespit edilen yüksek orandaki zehirli dioksin maddesine, yumurtanın ardından, tavuk etinde de rastlandı.
Federal Tüketiciyi Koruma Bakanlığı sözcüsü; tavuk, hindi ve domuz çitfliklerinde kullanılan yeme, sanayide kullanılan bir yan ürünün karışmasının, et ve yumurtada dioksin oranının yükselmesine neden olduğunu saptadıklarını açıkladı.
Bakanlık sözcüsü, Schleswig Holstein'daki yem fabrikasında üretilen dioksin oranı yüksek yaklaşık 527 ton yağ içeren yan ürünün, Aşağı Saksonya, Kuzey Ren Vestfalya, Hamburg ve Saksonya Anhalt eyaletinde bulunan 12 yem fabrikasına sevk edildiğini belirlediklerini söyledi.
Dioksin kanser riskini artırıyor.''
Köy Tavuğu' nu, inşallah sun'i yemle beslemeyiz

)
Para ile değer biçilemez bir tadımız var. Ya doğal besleyelim, ya da adına organik besleme diyelim. Köy tavuğu bu iki tanımlamada bile farklı lezzet verirler bence. Neyse ki zarar hânesine yazılacak bir şey yok.
Ama yukardaki yazıyı da önemsemeli. Doğal besleme ayrı. Organik beslemedeki yemlere karışabilecek sentetik maddeler riskini göz ardı etmemeliyiz. Ahlâken sorumlulukları olanların, sorumluluk bilincine güvenmek zorundamıyız? araştırmak en iyisi.
Saygılarımla lütfen.