Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe
Verim konusunda bir şey söylemem kolay değil. Haziran ortasından Kasım başına kadar durmadan meyve veriyor. Bu kadar uzun süre meyve veren bir bitki topraktan da inanılmaz oranlarda başta potasyum olmak üzere besin ve diğer iz elementleri kaldırıyor.
Böyle bir sık dikimde gereken her türlü besin ihtiyacı sağlanır ise ve bahçe gojinin sevdiği iklim ve diğer toprak özelliklerine sahipse bence teorik üst sınır 1200 kg civarındadır.
Bu arada fotoğrafını yayınladıklarım bizim bahçedekiler. Açıkçası çeşit nedir bilmiyorum. LB olduğunu var sayıyorum. Fotoğraftaki bitki 3.nesil tohumdan. İlk nesilde 7:3 oranında yuvarlak, daha küçük taneli ama çok verimli bitkiler oldu. İkinci ve üçüncü nesilde büyük çoğunluk böyle.
|
Arkadaşım cçine gıda fuarına gidiyor 20 gün sonra gelir bende 1000 tane NQ-1 siparişi verdim. daha önce posta ile getitirmiştim çok hızlı geliştiler ve devasa boyutlara ulaştılar diğerlerine göre bu sene nisan ayında tarla ile buluşturacağım. gelenleride tohumdan yetiştirip büyük bir tarla yapacağım kısmetse masrafını çıkartırsada hayalim haline gelen goji bahçesini gerçekleştirmiş olacağım.
Dikimi sıra üstüne 1,5 deselerde ben 1,20cm den sıra aralığıında kararsızım. Traktörle sürülecek bir aralık bırakıp bırakmamak konusunda bırakırsam 2,50 cm bırakmayı düşünüyorum merte karaye daha çok ağaç sığdırmış olacağım. 1600 civarı en az ağaç sığacak 5000 metreye benim hesabım bu
her ağaçtan ortalama 3 yaşında taze meyve olarak 5 kg taze verse 8 000 kg yapar buda iyi bir rakam masrafı çıkartır. pazar sorunu var tanınmamış bir meyve
ben gerçekleştirinceye kadarda işallah tanınır Boluda şerafettin bey sanırım bahçeyi tesisi etmiş ve sözleşmeli iftcilik modeliyle bahçe tesis edeceklere de yardımcı olacağı doğrultusunda haberler çıkıyor buda sevindirici bir haber.
Goji berry değerleri bukadar güzel olduğuna göre türkiyede temennnim yaygınlaşır ve pazara kadar düşer 5-10 tl ye satılır hale gelir millete rahat rahat tüketir.
BENİMKİSİ HAYALLE BAŞLAMIŞ KARINCA GİBİ AĞIR ADIMLARLA GİDEN BİR YOLCULUK bu sene bir zirahat fakültesindeki hocamıza tohumları verip çalışma yapmasını sağlayacağım aksilik çıkmazsa