Beğenileriniz için çok teşekkür ederim.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ezo
Lithopslarınız harika görünüyor. Maşallah diyeyim çünkü benimkilerle kıyaslayınca benimkiler tohumdan yeni çıkmış gibi görünüyorlar. Bende Mayıs ayında tohumları ektim ama maalesef gelişmiyorlar. Siz takviye besin uygulaması yaptınızmı? **** yapay ışklandırma yapıyormusunuz? Güle güle büyütün...
|
Bu tohumları 2 arkadaşımla birlikte yurtdışından getirtip dikmiştik. Onların lithopsları da sizinkiler gibi çok gelişmedi nedense, hala yeni çıkmış gibi duruyormuş. Açıkcası pek gübre takviyesi yaptım sayılmaz, ama birkaç defa kaliteli bir kaktüs sıvı gübresi ile sulamıştım, onun yararını görmüş olabilirler. Bulundukları yer sabah güneşini çok iyi alan bir yer ve bu nedenle de iyi bir gelişim gösterdiler. Yapay ışıklandırma yapmıyorum. Hala kapalı balkonda duruyorlar ve mevsimin son güneşini değerlendiriyorlar.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Oğuzhan
çok güzeller.Ne sıklıkla sulama yapıyorsunuz.
|
Toprakları kurudukça suluyorum. Henüz genç bitkiler olduğu için toprağını çok kurutmamaya çalışıyorum. Ancak, aşırı sulamadan da kaçınmak gerekiyor yoksa çürümeye neden oluyor. Şu anda balkonda duruyorlar, içeri aldığımda su verme işini gittikçe azaltacağım.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi serilaaa
Sayın nikon lithopslarınız çok güzeller.Hele tohumdan yetiştirmişsiniz ve zoru başarmışsınız,ellerinize sağlık.Lithopsların form ve renkleri ile çok canlı bilhassa kırmızı olan lithops çok canlı sanki resim gibi.Selamlar.
|
Teşekkürler Sayın serilaaa, umarım çiçekli hallerini de görürüm. Özellikle sizin de beğendiğiniz kırmızı olanı benim de favorilerimin başında geliyor. Bunların tohumundan çıkanlardan sadece bu kaldı, dilerim büyütebilirim.