View Single Post
Eski 26-10-2011, 21:30   #163
mrduran
Ağaç Dostu

mrduran's Avatar

Giriş Tarihi: 20-08-2011
45 yıldan beri Burhaniye' ye giderim ve Kozak yolunu tercih ederim genelde. 1998 yılında, dönüşte, yayla yollarından Bergama'ya çıkayım dedim. Yolumu kaybettim, denk geldiğim jandarmalar'ın tarifi ile 4 saat sonra, saat 21,00 sıraları Yukarıbey'e indim. Bakkal' da ekmek, bisküvi kalmamış, ''4 yaşında kızım var, evinden az ekmek verirmisin'' dedim. Cevap: şimdi onla uğraşamam.
Kahvehaneye gittim, gene ekmek rica ettim, birisi fırladı, gel abi deyip, Bergama istikameti, hemen 20 metre ilerde, meydanın sol köşesinde eve götürdü. Meğer henüz bitmiş sünnet düğün evi imiş. 20 çeşit yemek sundular. ALLAH razı olsun. 10-15 gün sonra gene ordan geçerken, bahçenin birinde fıstık kırıyorlardı, 1-2 kg. alayım dedim. 4 TL. dediler. Yav' İzmir'de de aynı fiat dediğimde, senin araban lüx, dediler, yüzüme. Şaka sandım. Ciddi imişler,ne alaka ise, almadım. Gene yayla yoluna vurdum, artık kaybolmam diye, bir yayla köyünde yolumu kestiler, Asker evi imiş, ''keşkeğimizi yemeden salmayız abi'' dediler. Yedik. ALLAH razı olsun.

Siz şimdi, yukardakilerden, hangi Kozak' lıyı temsil ediyorsunuz?

''Örneğin bir Türkiye Meclisi kurarak yerelleri buluşturabiliriz..''
Ne demek bu Meclis?

''Lermontov elinde şarap kadehiyle ayın ışıklarını toplarken yeryüzünde,
Paul Celan'la bir Viyana akşamını yaşamak, Prag'da sokaklarda dolaşmak, Belgrad'da anıları toplamak..''
Buralardan mı köylüyü savunacaksınız?

''Kısa sürede köşeyi dönenler, sanayileşmiş ülke varsıllarının tersine pahalı otomobiller, yalılar, köşkler, gece kulüplerinde bırakılan binlerce liralar''..
Türkiye' nin en zengin köyüne yakışır. Ama bu cümleyi köyde kullanmayın, anlamaz falan, dayak ihtimali var.

''Şimdi gel de Karl Marx'ı anımsama''..
O kadar geçmişi anımsamayınız, Buna ne dersiniz, kim kime demiş? ”İkimizden biri muhtemelen doğru. Senin teorin benimkinden daha kapsamlı. Fakat zaman gösterecek.” veya Hawking veya USA 'nın Türkiye hakkındaki 50 yıllık planı(25 yılı geçti bile, siz Marx ile meşgul iken)

Aşağısını okuyun ve söyleyin lütfen,

''Ey “adalet” ve “kalkınma” diyenler;''
‘''Adalet’ ve ‘kalkınma’ (!)''
''AKP iktidarından güvenceler alarak ülkemize gelmektedirler''
''arkasındaki güçlere (gülen cemaati-akp iktidarı)''
''Her siyasi hareket AKP tarafından durdurulmak isteniyor''
''AKP'nin gerçek yüzü ortada sevgili okur''
''AKP iktidarı arkalarında.. ''
''Yerli işbirlikçilerini, siyasal erki de "köle" ''

okuduysanız, AŞAĞIDAKİ ne?

''Faklı partilerin insanları olabilirsiniz ama bu topraklara sahip çıkmak için yan yana gelip...''

Alttakiler ile AKP' nin tarihsel alakası ne?

''Bu rapora göre 1999-2002 arasında tarımsal destekler 6 milyar dolar azalarak 1,1 milyar dolara indi, aynı dönemde tarımsal GSMH 27 milyar dolardan 22 milyar dolara geriledi, çiftçiler üzerindeki net etki, yaklaşık 4 milyar dolar tutarında yıllık zarar oldu, 2002-2003 reform döneminde suni gübre ve tarımsal kimyasal madde kullanımı %25-30 azaldı, DGD programı çiftçilerin maruz kaldığı net gelir kaybının yaklaşık %35-45’ini karşıladı''

''Dulkadirli köyünde 1993 yılında 56 kişiye düşen nüfüs''
ile AKP 'nin alakası ne?

''AKP’nin iktidara geldiği 2002 yılında tarımın istihdama katkısı %35’ten günümüzde %25’lere düştü
Bu rapora göre 1999-2002 arasında tarımsal destekler 6 milyar dolar azalarak 1,1 milyar dolara indi''
AKP ile alaka?

''Altın olan bir yerde kesinlik'le Uranyum vardır (örnek olarak, G. Afrika, Bergama, Eşme ve daha aklıma gelmeyen bir çok yer veriliyordu) ve altın arama-çıkarma adı altında, aslında küresel güçlerin bu Uranyum'u elde etme amacını güttüklerini söylüyorlardı'' ..
Kötümü peki? Size muhalefet imkanı doğar, demi efendim?

''Cam fıstığı için depo ve tesis kuracağını söylüyor.''
Sen zengin olunca, kendin kırmazsan olacağı o. Sen eskisi gibi kırsan, salak mı o şirket fabrika kursun.

''Şimdi altın madenciliğine ne gerek var''
Nerde bilimselliği?

''derinliği 800 m. 1000 X 1000 . çukur''
ne demek, hiç düşündünüzmü?

''100 bin ton zehirli madde''
ne demek biliyormusunuz?

''2009 yılında dünyada üretilen altın miktarı ise 2572 tondur. Yani her yıl tüm stokun ancak %1,61’i kadar altın üretiliyor. Türkiye’de üretilen altının ise 2009 yılında 14,5 ton olduğu bildiriliyor. Bu ise dünya üretiminin %0,56’sı, dünya stokunun ise % 0,0009’u (on milyonda dokuz) ediyor.
EGE ÜNİVERSİTESİ''

Rakamlar ile ve Üniversiteler ile oynamayı iyi beceriyorsunuz. Verileri istediğiniz yerde kullanıyorsunuz.

'' 7743 ağaç kesildi/10 bine yakın ağaç kesildi/kesilip, devrilen, sayıları 1 milyona yaklaşan ağaçlardı/Bu gördüğünüz alandan 500 dönüm kesildi, yani ortalama 7700 ağaç.''
Resimdeki dediğiniz bu alan; ancak 35-40 dönüm tutar, nasıl 500 dönüm. Bir ricam daha, kaç ağaç idi? ben karıştırdım sizin gibi, özür.

'' Derelerimiz özgür akacak''
Türkler de bakacak mı sizce?

-Sizin yaşadığınız köyde, bir insan ömrü boyunca, kaç fıstık ağacı eker/yetiştirir, siz ektiniz mi, eken birini tanırmısınız?

-4000 bin yıllık tarihin üzerine, 700 yıl önce atalarınız geldiğinde, kaç dönüm idi fıstık ağaçları, üstüne kaç dönüm ektiniz, hazırdan mı yediniz?

-Acılarını hayal ettiğiniz yılkı atları için bir şey yaptınız mı, yoksa sadece düşmü idi?
-Ordan her geçişimde, orman işletmesine veya orman köylülerine ait kesilmiş odun yığınları görürdüm, sizin de varmıydı, olanları tanırmısınız?
-Ceylanlar orman işletmesinin korumasında, çitler arasında idi. Nesilleri tükenmesin diye kimden koruyorlardı ceylanları, AKP' denmi, sizden mi?
-Hayal ettiğiniz Kozak' ta, Taş kırma ocaklarını gördünüz mü, ağaçların doğasını bozma pahasına satılan kaya paralarını lüpleyenler, ağaçların kurumasına neden olabilir mi, araştırdınız mı?
-Kaç zeytin fabrikası, sera var, atıkları nasıl ve nereye akar baktınız mı?
-Av.Arif Ali Cangı bey, para alırmıydı sizlerden?

Efendim;

Kendiniz gibi düşünmeyeni dışlamayın/ötelemeyin/aşağılamayın ki birlikte olabilelim. Bergama/Kozak sizin değil, hepimizin. Ben şimdi size nasıl katılacam? Fikrimiz aynı olsa bile.
Nerenizi savunacam? Bilimsellikten o kadar uzaksınız ki. Sırf MUHALEFET olmak için tarihe bile muhalifsiniz. İlk köle isyanını araştırın bi lütfen.Sakın bana da başkasına dediğiniz gibi'' ispat et '' demeyin. Dikkat ettiyseniz, ben bilimselliğine girmedim efendim, Haddimi bilirim.
Bilimsel yaklaşım gösteren Sayın Ayazkentli' ye teşekkür ederim, kendileri, karşıt fikirleri ötelese de, araştırıyor hiç olmazsa, Ya siz? Altın meselesinde inancımı yıktınız.
Allinois 'te siz yazı yazmazsanız, veya bilimsel yazarsanız sizinleyim genede.HES konusunu da iyi çalışın lütfen. Binlerce Karadenizli aslında minyatür HES ler yapmışlar ve kullanıyorlar.

Tüm Kozak' lılara saygılar olsun. (Açlıktan ağlayan kızıma, ekmek vermeyen bakkal hariç ama)

Özür ve Saygılarımla lütfen.

Bir özür daha, çünkü sizin cümleniz ile bağlıyacağım.

''O kadar cahil değiliz canım.''

mrduran Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön