View Single Post
Eski 25-10-2011, 20:07   #506
mrduran
Ağaç Dostu

mrduran's Avatar

Giriş Tarihi: 20-08-2011
Merhabalar,

Hikaye: 1;
1950 li yıllar, babam Ankara' ya, kendisinin işe girmesine vesile olan ve zamanla TCDD Genel Müdürü olan kişiye gider, o' da çıkmak üzeredir. Hoş geldin faslından sonra, gel benle deyince birlikte giderler. TBMM gittikleri yer. Yolda ''bak şimdi, dikkat et, ben TCDD' nin ibrası esnasında, gelişmesi için ve yeni hat yapımı için önerilerde bulunacağım, sende orda olan otobüs şirketlerinin sahipleri/ilgililerinin sayısının milletvekili sayısından kaç kat fazla olduğunu hesapla''. Sonuç belli. Sebeb ise, yurdumuzun o teknolojilere sahip olması, nemalanma/lüpleme şansının azlığı. Belkide sizin lojistiğinize, frigorifik katkısı olacaktı. TCDD sıfır.

Hikaye 2;
Zamanında, Bursa' da ipek tüccarlarına kızan üreticilerin, sırf inat uğruna tüm Dut ağaçlarını kesmeleri. Sonuç ipekçilik sıfır.
Hikaye 3;
Tarlada açılmakta olan artezyen kuyusuna traktörü ile su çeken köylü, laflar iken ''Dedelerimin kestiği zeytin ağaçlarını ben yeniden dikecem, içinde zeytin ağacı olan tarla çok para ediyor''. Sonuç; amacı üretime olmayıp satışa niyet güdüyor, sıfır gene.
Hikaye 4;
Trakya'da, 1 L. karşılığı teşvik/ön ödeme ve hükümetin desteği ile soya fasulyesi ekilmesi. Hasattan sonra soyanın elimizde kalması(yav, sen brezilya vs.'den şu kadara alıyon, neye daha az fiat bize dendiğinde, senin soya tüketimin olmadığı, dolayısıyla onların istediği fiattan alabileceği..)..Sonuç sıfır. Hemde kayıp olan yıllar ve Ayçiçeği üretimi.
Hikaye 5;
1980 li yıllarda, yurdumuz kağıt/karton/kutu imalatçılarının, toplanıp, aralarında rekabet olmaması yönünde karar aldıkları ve böylece Kâr marjlarının yüksek olmalarını garantiye alma çabalarını duyanlardanım.

Bunu yapan, USA/Avrupalı/içimizdeki USA 'lı. Akıllı ki yapıyor, helal de olsun.

-Yıllarca 3 ay çalışıp, dokuz ay geçinmeyi, siyasilerin de 3 fazlası, 5 te benden mantığı ile alışkanlık haline getiren biz,
-Komşumuzun o sene traktör aldığını görünce, önceki sene ektiğini eken/Kopya çeken ve batan biz,
-Dünya ile rekabet edebilmek için fiatlarımız ne olmalı demeden, gelirim azaldı diyen biz,
-Onlar, yılda kaç saat çalışıp, şu kadar USD. alıyor diyemeyen/düşünmekten kaçan biz,
-Atalarının unuttuğu tarım bilgilerini (Savaşlar yıllarca sürerdi ve bilenler savaş zayiatları arasında) irdelemeyip, yeniliklere karşı, da zaten yanlış donanmış babasını öne sürüp, '' ben babamdan böyle gördüm'' diyenler biz,
-Bu aymazlığı gören Atatürk 'ün ''Türk milleti zekidir,çalışkandır ve köylü milletin efendisi demesi, acizane kafa yapım olarak ''Motivasyon'', Çünkü okuyan, araştıran ve görmediklerimiz görebilen zekası vardı, onlarca meziyetinin yanında

Evet, evet;
-Aydınmıyız biz? (10-15 diploma meselesi değil)
-Aydınlanmaya açıkmıyız?
-Aydınlatacak kişiler, acaba Hikaye 1' i de karşılarına alacak yürekteler mi?
-Zorluklar karşısında, hikaye 2 ' deki gibi ürünleri yakıp/ağaçlarınız kesecekmisiniz?
-Hikaye 3' teki gibi katma değer sağlama peşindemisiniz?
-Hikaye 4 'teki gibi, ''geçiş dönemi'' 'nde yer kapma arzunuz mu var?
-Hikaye 5 'teki gibi olmayıp, ilerde hırslarınıza yenilmeyeceğinizi garanti edebilirmisiniz?

Cevaplar benden;
Kendimdem ziyade çocuklarımı ve onun çocuklarını düşünüyorum.Ben size inanıyorum, Yolunuz açık olsun çalışmalarınızda. Zorlu yolda hemde.

-Bodrum, Çanakkale, Antalya, Çeşme yol güzergahlarında, metro, vapur iskeleri çevresinde, köfte, sandviç, ayran, şiş kebab satanlara komşu, soğuk hava tesisatlı kamyonetlerinizi görüyorum(2-3 sene, reklam amacı).
-Hayvanî ürünler satmazsanız, ilerde gübre temini konusunda oluşacak darlık/yokluk' a çareniz olduğuna inanıyorum.
-Her küçük çiftçi için, bilgisi ile dolu barkot ve ''Yamuk'' yapacaklar ile ilgili ara sözleşmeler(Ki sonunda siz değil, kendisi çıksın yasa önüne) ve cezalandırmalar(1-2-3 yıl/tamamen birlikten men..), taahhüdünün en az %.. şu kadarını teslim edeceksin(Dışardan dahi olsa) maddeleri..
-Kar amacı olmalı, olmazsa hata bence. Kaçımız önümüzde arpa torbası olmazsa devam edebilir?
-ALLAH gecinden versin, sizlerden sonra aranıza girebilecek ''Sülük Takımını'' elemine edecek tedbirler.
-Toprak Tv' de seyrederim. Bana yarayan/yaramayanları ayıklama kabiliyetim var. Ön yargı olmasın, demek istediğim.
-Her üye, madem sistem değiştirecek. O zaman satmadan önce müşterinin her şeyi ile ilgilenecek. Örnek; Sayın Orhan Özbilgiç' in merakını/hevesini bilse dahi, ağaç satma zihniyeti olmıyacak. Sizin orda şu ağaç olmaz, bu ağacı doğal yaşamında gözlemleyin, taşlar mı var, yamaç mı, araziniz devamlı nemli mi, su tutuyormu toprak diyebilmeli.
-Kendisinin çevresinde veya müşterinin gideceği güzergahtaki, başka UBYİ üyelerini gösterir büyük panolar olmalı.
-EN ÖNEMLİSİ; Işık saçmaya devam etmelisiniz, kavga, sınır çizme, duvar örme, dışlama olmıyacak, aydınlatacaksınız hep, sakınmadan, bıkmadan, yüksünmeden.

Öncü olmak, lider olmak, kahraman olmak, ölümsüz olmak, tarihe mal olmak sıradan insanların işi değil.

Kolay gelsin, Saygılarımla lütfen.

Tarih Tekerrürden ibaret sözüne sapına kadar inanan, yeniliklere açık birisi

Yazımdaki kişiler ve cümlenizin ölmüşlerinin rahmeti bol olsun.

Düzenleyen mrduran : 25-10-2011 saat 20:09 Neden: son cümle
mrduran Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön