View Single Post
Eski 17-10-2011, 12:12   #146
mrduran
Ağaç Dostu

mrduran's Avatar

Giriş Tarihi: 20-08-2011
Merhabalar,
Heyecanımı hoş görün lütfen. 1 yıl önce aldığım tohumları, soğuk katlama için perlit+vermikulit karışımında, kilitli poşet ile buzdolabında sakladım. 4 ay sonra bir kısmını ektim, netice yok. 6. ncı ayda, kalanları poşetten alıp perlit+lava taşı+vermikulit karışımında salça kutusuna aktardım, üstüne de plastik şişe/mini sera. Biraz evvel, yani başka bir 6 ay sonra, 3 cm. kadar bir şeyler çıktığını farkettim. Kapağını gene kapattım.

Lütfen takip etmem gereken yollar konusunda bilgi verirmisiniz?

Foto koyacak kadar sabrım yok efendim(Ancak kızım okuldan gelirse...yardımı ile), affedin)

Hoş görünüze sığınıp, saygılarını sunan heyecanlı bir '' taze baba''

IRIS SIBIRICA
MIXED HYBRIDS
tüm renkler karışım
SİBİRYA SÜSENİ
iri çiçekli geliştirilmiş varyete
ÇOK YILLIK BİTKİ

bir pakette +20 tohum

Çimlenme :
3 hafta soğuk uygulama(katlama) gereklidir. 21-45 gün
Çiçekler : İris ,süsen ailesinin çok yıllık hibrit varyetesidir. Tüm renkler karışım bu nem sever bitkinin canlı ve parlak renklerini bahçenize taşır. Bitki yerleştikten sonra neredeyse hiç bakım istemez. Geçirgen ,nemli toprakta yaz kış yeşil gelişen bitki, tek değil ancak sezon boyunca sürekli çiçeklenir.
Hibrit varyete hem kesme çiçek hem de bordür bitkisi olarak kullanılabilir.
Bakım : Kolay.
Ekim : İç mekan çimlendirme için yıl boyu, dış mekan doğrudan ekim için sonbahar ortası-sonu
İdeal : Çiçek tarhları, saksılar, bordürler, küçük ya da geniş bahçe yetiştiriciliğine uygun.

Düzenleyen mrduran : 17-10-2011 saat 15:37
mrduran Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön