Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Viji
Sarımsaklar için bir öneride benden..
Başta zor gelebilir ama 1 kg sarımsağı soyup bir güzel ezin sonrada buzdolabı poşetlerine yarım cm kalınlığında yayıp buzdolabının no frost bölümüne kaldırın kullanmak istediğiniz zaman çıkarıp ucundan istediğiniz kadar kırıp alın 10 saniyede çözülüyor.Hep elinizin altında hazır oluyor.Ben 1 sene hazır sarımsaklara sahip oluyorum tavsiye ederim...
|
Bu da güzel bir öneri.
Sarımsağa bayılırım. Kokusu bana hatta hoş gelir.
500 gram alıp soyuyorum ve cam kavanoza koyup dondurucuya kaldırıyorum.
Kavanozu açıp tane tane alabiliyorsunuz, ıslak değillerse birbirlerine yapışmıyorlar.
Kuru bekletiğiniz zaman yarısı heba oluyor, içleri kuruyup pörsüyor.
Diğer en az israfla sarımsak kullanım yöntemim de soyulmuş sarımsakları blenderde çekip püre haline getirip tuz ve zeytinyağı ekleyerek cam kavanozda bekletmek.
Sarımsaklı ekmek sevenler bunu ince bir tabaka sürüp keyfine varabilirler.
Spageti sosu hazırlarken de bir kasık sarımsak ezmesi lezzete lezzet katıyor

Tabi burada alet edevat tarif etmedik, Allahın verdiği iki eliciğimizi kullanabilirsiniz.
Sevgiler.