View Single Post
Eski 16-03-2007, 13:56   #156
usturmaca
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 15-03-2007
Sayın Mine PAKKANER,

Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.Laben Laboratuarı ile görüştüm,1 hafta içinde analiz sonucunu ve gübreleme programını göndereceklerini söylediler.Demekki zamanım uygun.Arkadaşlara bilgi için söyliyeyim.Yerleri Antalya ' da ve analiz ücreti 45 Ytl.Dikim yerinin 15 değişik yerinden ve yaklaşık 30 cm.derinden alınmış toprak numunelerinin paçal yapılıp yaklaşık 1 kilosunun kendilerine kargo ile gönderilmesi analiz için yeterli.

Sizden iki konuya açıklık getirmenizi rica edeceğim.Gemlik fidanlarım çubuktan üretim ve 1 yaşında.Damla sulama sisteminde halka yapma önerinizi uygulayacağım.Halkada kaç meme olması lazım,yerleşimi nasıl olacak ve saatteki damlama miktarı kaç lt.olmalı?Ve bir sulamada fidan başına vereceğim su miktarı ne kadar olmalıdır?

İkinci sorum ise Gemlikleri 5x5 dikeceğim için araya koyacağım Ayvalık
fidanları daha büyük taç oluşturacaklarından ileride probleme sebep olurmu?
**** arazimde dikim yapacağım yere 20 mt.uzakta mevcut olan 12 adet yaşlı delice dölleme için yetermidir?Deliceleri geçen hafta budatmıştım ve mayıs ayında Ayvalık aşısı yaptıracaktım.Yalnız bu deliceler dikim yerinin en yakın noktasına 20,en uzak noktasına 130 mt.mesafedeler ve hakim rüzgar yönünde değiller.Ayvalık fidanları koymak tercihim olur ancak dediğim gibi 5x5 problemi.

İlginiz için teşekkür ederim.

Saygılarımla,

usturmaca Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön