agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları (Özel) > Zeytin
(https)

Beğeni Düzeni1194Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 16-03-2007, 13:56   #1
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 15-03-2007
Sayın Mine PAKKANER,

Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.Laben Laboratuarı ile görüştüm,1 hafta içinde analiz sonucunu ve gübreleme programını göndereceklerini söylediler.Demekki zamanım uygun.Arkadaşlara bilgi için söyliyeyim.Yerleri Antalya ' da ve analiz ücreti 45 Ytl.Dikim yerinin 15 değişik yerinden ve yaklaşık 30 cm.derinden alınmış toprak numunelerinin paçal yapılıp yaklaşık 1 kilosunun kendilerine kargo ile gönderilmesi analiz için yeterli.

Sizden iki konuya açıklık getirmenizi rica edeceğim.Gemlik fidanlarım çubuktan üretim ve 1 yaşında.Damla sulama sisteminde halka yapma önerinizi uygulayacağım.Halkada kaç meme olması lazım,yerleşimi nasıl olacak ve saatteki damlama miktarı kaç lt.olmalı?Ve bir sulamada fidan başına vereceğim su miktarı ne kadar olmalıdır?

İkinci sorum ise Gemlikleri 5x5 dikeceğim için araya koyacağım Ayvalık
fidanları daha büyük taç oluşturacaklarından ileride probleme sebep olurmu?
**** arazimde dikim yapacağım yere 20 mt.uzakta mevcut olan 12 adet yaşlı delice dölleme için yetermidir?Deliceleri geçen hafta budatmıştım ve mayıs ayında Ayvalık aşısı yaptıracaktım.Yalnız bu deliceler dikim yerinin en yakın noktasına 20,en uzak noktasına 130 mt.mesafedeler ve hakim rüzgar yönünde değiller.Ayvalık fidanları koymak tercihim olur ancak dediğim gibi 5x5 problemi.

İlginiz için teşekkür ederim.

Saygılarımla,

usturmaca Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-03-2007, 20:16   #2
agaclar.net

Mine Pakkaner's Avatar

Giriş Tarihi: 06-01-2006
Galeri: 99
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi usturmaca Mesajı Göster

...Gemlik fidanlarım çubuktan üretim ve 1 yaşında.Damla sulama sisteminde halka yapma önerinizi uygulayacağım.Halkada kaç meme olması lazım,yerleşimi nasıl olacak ve saatteki damlama miktarı kaç lt.olmalı?Ve bir sulamada fidan başına vereceğim su miktarı ne kadar olmalıdır?

İkinci sorum ise Gemlikleri 5x5 dikeceğim için araya koyacağım Ayvalık
fidanları daha büyük taç oluşturacaklarından ileride probleme sebep olurmu?
**** arazimde dikim yapacağım yere 20 mt.uzakta mevcut olan 12 adet yaşlı delice dölleme için yetermidir?Deliceleri geçen hafta budatmıştım ve mayıs ayında Ayvalık aşısı yaptıracaktım.Yalnız bu deliceler dikim yerinin en yakın noktasına 20,en uzak noktasına 130 mt.mesafedeler ve hakim rüzgar yönünde değiller.Ayvalık fidanları koymak tercihim olur ancak dediğim gibi 5x5 problemi.

İlginiz için teşekkür ederim.

Saygılarımla,
Halkada 3-4 damlatıcı yeterlidir. Düz YPE 20'lik boruya dıştan takma damlatıcı kullanın. Sadece taç iz düşümüne su vermiş olursunuz. Her halkaya 3 damlatıcı takın. Halkanın çevresine eşit aralıkla dağıtın. Ağaç büyüyünce halkayı büyütürsünüz. Farklı firmaların damla sulama konusunda farklı teknikleri var. Kimisi fidanın iki yanindan damla sulama hatti geçirir, kimi damlatıcılı boru kullanır. Bu da bizim uyguladığımız teknik. Verilecek su miktarını söyleyemeyeceğim, çünkü taşlar dışında toprak yapınızı bilmiyorum.

Ayvalık zeytininin büyüklüğünü şekil budaması ile kontrol edebilirsiniz.

Dölleyiciler konusunda ise daha önce dediğim gibi bu dağılımı eşit oranda yapmanız gerek.

Bu arada bölgenizdeki tarım il veya ilçe müdürlüğü ile mutlaka görüşün, size teknik destek ve bilgi vereceklerdir.

Zeyno waffle beğendi.
Mine Pakkaner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-03-2007, 20:37   #3
Zeytin üreticisi

huseyinkizil's Avatar

Giriş Tarihi: 03-03-2007
Damlama

Mine hanım çok teşekkür ederim,bu forumda bir çok konuya acıklık getirebiliyorsunuz tebrik ederim, Usturmaca arkadaşımız gibi bende zeytin tesisi kurucam 300 fidan aldım gemlik tipi daha önce bu konuyla ilgili görümüştük damlama yöntemi hakkında bilgi verebilirmisiniz, Tek hat geçirin ama taç iz düşümüne halkalayın ve ağaç büyüdükçe halkayı genişletin derken anlıyamadım yeni zeytin tesisim için nasıl bir damlama sistemi kurabirilirim en az maliyetle , yardım istiyorum bilgisi olan arkadaşlardan.

Düzenleyen huseyinkizil : 17-03-2007 saat 10:26
huseyinkizil Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-03-2007, 20:26   #4
agaclar.net

Mine Pakkaner's Avatar

Giriş Tarihi: 06-01-2006
Galeri: 99
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi huseyinkizil Mesajı Göster
... Tek hat geçirin ama taç iz düşümüne halkalayın ve ağaç büyüdükçe halkayı genişletin derken anlıyamadım ...
Bu şekilde Hüseyin Bey;

Name:  sulama.JPG
Views: 6469
Size:  68.9 KB

Zeyno waffle beğendi.
Mine Pakkaner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-03-2007, 07:57   #5
Zeytin üreticisi

huseyinkizil's Avatar

Giriş Tarihi: 03-03-2007
Teşekkür ederim Mine hanım

huseyinkizil Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Etiketler
ağaç, gübre, zeytin, zeytin gübreleme

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 08:30.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025