Ensar bey, bravo. Ben o kadar araştırmadıydım. Don Alusi'ye kadar yazmışsınız, ne güzel.
Benim bildiğim sunguard ABD'den ithal bir malzeme. Bir müşteri olarak elimde uzun bir süredir bu malzemenin spekleri var. Yani kimyasal ve fiziksel özellikleri. Bu gizli de değil, isteyen herkese gönderirler. Tarımda kullanılacak malzemenin OMRI olması değil
uygun speklerde olmasıdır benim için önemli olan. OMRI mi diye sorgulayan da ben değildim, sizdiniz.
Yazdığınız gibi, sunguard omri belgelidir diye üç yıldır söylemekte olduğum bir şey de yok. Alıntıladığınız satır da 2 Temmuz Tarihl şu mesaja aittir;
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe
Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi acemi_caylak
Birde aşağıdaki sözlere bakalım.
Zeytin hastalık ve zararlıları ile doğal mücadele – 299 Nolu Mesaj – 15 Mart 2010'da yayımlanmış.
Hadi Surround'u anladık. OMRI sertifikası var. Ya Sunguard ve Sabry Kaolin'in test belgeleri neden yayımlanmıyor. Meyvelitepe "bana gönderdiler" diyor.
Bunu anlamadım. Sadece Meyvelitepe sizler adına nasıl karar verebilir?
Meyvelitepe tescil kurumu mu? Neden bu belgeler sadece adı geçen üründen isteniyor? Meyvelitepe bu yetkiyi nerden alıyor?
|
Ne diyeyim biraz komik oldu. Bunu söyleyen bir satıcı. Sattığı ürünün özelliklerini yayınlamayan, sorulduğunda cevap vermeyen, tüketicinin sorduğunu görmezlikten gelen, ben sordum diye ilk defa burada benim ürünüm %95 kaolindir deyip ürünün sitesine bilgi koyan ama 315gr diyen, epey müddet sonra yahu bu 315 gr değil dendiğinde de hiç cevap vermeden alelacele sitede yazılı olanları silen mi soruyor başka ürünlerin analizlerini?
Ben tüketiciyim, aldığım ya da alsam mı diye düşündüğüm bir şeyin ne olduğunu sorarım. Satıcının tüketiciden belge sorduğu da burada görüldü.
Neden bu telaş? Ne olduğu belli, özellikleri iyi ve fiyatı çok ucuz yeni bir rakip çıktı diye mi? "Biz çok ucuzuz, kimse pahalı ürünlere mahküm değil, yerli malıyız, memleket ekonomisi, hem çevreci olcan hem pahalı satcan" gibi pazarlama söylemleri yıkıldı, aslında ürünün çok pahalı olduğu, ne olduğu da belli olmadığı için mi?
Bu arada Sunguard'da OMRI listesinde. AT-80'in de analiz sonuçları sitesinde zaten yayınlanmış durumda ( ben sordum diye değil - yalan da çıkmadı). Elimde hem AT-80'in hem de Sunguard'ın ayrıca yazılı içerik ve analiz deklerasyonları da var. Önce sizinkini bir görelim, sonra belki yayınlarım.
Ensar bey, ben boroşürlere bakmam pek. Doğrulayacak başka yayınlar ararım.
|
Acemi_caylak'ın bahsettiği 15 Mart 2010'da yayınladığım mesaj da özellikleri uygun olan iki ürünün varlığından bahseder, omri lafı geçmez. Kaldı ki, kullanılan bir ürün olarak bu markadan bahsetmem tarımda kaolin kullanımının forumda ilk kez ortaya çıktığı Nisan 2009 ayından çok sonrasıdır. Benden önce başkaları bulmuştu bu markayı. O zamanlar siz kaolinden dahi haberdar değildiniz.
Buradaki satır ise, acemi_caylak sordu diye
2 temmuz 2011 günü ismi sorguladığımda omri'den gördüğüm kayıttır.
Aynı firmadır ya da değildir ilgilenmedim. Türkiyedeki firma da benim malım omri listesindedir demiyor zaten. Burada bir hata varsa bana aittir.
Firmanın web sitesi şuyu buyu ısrarla bana soruyorsunuz. Atladığınız bir şey var. Ben size sorabilirim, çünkü satın almış müşteriyim. Ama siz bana soramazsınız. İstiyorsanız, diğer satıcılardan sorarsınız, beni ilgilendirmez.
Başından itibaren bu ürünün kullanılabilir sınıf bir malzeme olduğunun belgesi;

budur. Zaten de mal meydanda.
Öteki sorduğunuz;
Müşterisine kendi malının durumunu söyleyebilmekten kaçınan bir satıcının, müşteriden, müşterinin beğendiklerinden bir diğer mala o mudur, bu mudur demesi de bir tuhaf. Böylelikle
neyin üstü kapatılmaya çalışılıyor ki?
Bir
müşteri olarak sizin sattığınız malzeme nedir diye sordukça,
müşteriye yanıt vermek yerine rakiptir diye bellediklerinizi müşteriye soruyorsunuz.
Ürünün içeriğinden emin olduktan sonra daha ötesine para verip satın alan olarak ihtiyacım yok.
Fakat siz hala bir açıklamada bulunmadınız,
neden 315gr diye ilan ettiğiniz malınız 580 gr çıktı?
Buna yanıt vermek için harcayacağınız vakti, size göre "
rakibinizin ipliğini pazara çıkarmak için" harcamışsınız.
Hoş, ona da itirazım yok,
speklerde sahtekârlık olmadıkça beni çok ilgilendirir bir durum değil. Bu zamanı ucuz fiyatla iyi bir ürün çıkarmak için harcasaydınız daha iyi olmaz mıydı?
İtirazım iki noktadadır. Birincisi satıcı sattığı ürünün
özelliklerini müşteriyi yanıltıp alım tercihini etkileyecek şekilde beyanda bulunuyor mu? Bu önemli bir kusur.
İkincisi, satılan ürünün özellikleri belirli içerik kıstaslarına uyuyor mu? Bu teknik bir konu.
Ben ne bir liderim ne de bir guru'yum. Kral hiç değilim. Öyle bir şey de iddia etmedim. Belki sadece meraklı bir müşteriyim.
İlan ettiğiniz özellikler buydu;
Alıntı:
SiO2: %56 ± 2.5
Al2O3: %39 ± 1.2
Fe2O3: %0.7 ± 0.15
TiO2: %0.4± 0.05
Özgül ağırlık. 2.6
Beyazlık: 90 ± 3 (El Repho)
Bulk Density: 315 ± 35
Nem: % 0.7 (max %1)
Tane Boyutu: Min % 50 ± 2 -2 µ, min % 90 ± 2 -5 µ, min 95 ± 3 -10 µ
pH: 6.5 ± 2
|
Bu özellikte
halis yerli malı malzemeyi, çok ucuz fiyatla Türk çiftçisinin hizmetine sunduğunuzu söylediniz hep.
Sorduğum, bu özelliklerin hangilerinin doğru olduğu idi? Bir tanesinin
çok büyük sapma ile doğru olmadığı meydanda idi.
Siz ne yaptınız? Düzeltmek yerine bunun üstünü kapatmaya.