Sn Meyvelitepe,
205 no.lu aşağıdaki mesajım ile tüm araştırmacılar ve bizlerle paylaşanlara teşekkürlerimi ileterek yerli üretim konusunda sorumu sordum.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi soilless
......Bu noktada sorum şudur hem basit ve anlaşılır ve de net hem maliyet, hem ülke döviz rezervi, hem üreticiye uygun koruyucu ...istler kazandırmak anlamında ÜLKEMİZDE ki kaolin kaynaklarından safsızlıklarının ayrıştırlması ve de gerekli rafine ve de kalsine yatırımlarının yapılması şartı ile üreticiye ucuz ve uygun <2 mic, 90% saf, 85% beyaz patent sorunu olmayan kaolin kili elde etme şansı var mı yok mu?
Sorumum tüm değerli araştırmaların ve üreticilerin açısından net yanıtı olacağını düşünüyorum?
Bu şans Var mı yok mu?
|
Siz yoğunluğunudan dolayı yanıt veremediniz sanırım. Ancak Sn Sabry aşağıdaki yanıtında
bildiğim kadarıyla rafine ve kalsine üretim yok diye yanıtladı.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sabry
Sayın Soilless,
Yıllarca Türkiye de rafine kaolin üretmiş ve şu anda da ithalatını yapan, 20 yılı aşkın bir kaolin tecrübesine sahip olan biri olarak tarımda kaolin kullanımı konusundaki yazışmaları zevkle izliyorum. Ziraat ve tarım kesinlikle konum olmadığı için sadece kaolin ile ilgili birkaç konuyu belirtmek isterim.
|
Benim bildiğim kadarı ile Türkiye de şu anda rafine kaolin üretimi yapılmıyor. ..... Ayrıca Türkiye de gene benim bildiğim kalsine kaolin üretimi de yapılmıyor....
Sn Doğasever, aşağıdaki 397 no.lu mesajı ile yapıldığını söyledi ve dahi tüyo bile verdi.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Dogasever
Gerek rafinasyon gerekse kalsinasyon Türkiye'de yapılabilir. Bu iki olanak maden tesislerimizde mevcut. Eğer satın alınması çok pahalı ise, yapılacak tek şey, maden tesisinden bu birimlerin kiralanması olabilir. 30 metre boyunda 2 metre çapında bir kalsinasyon fırınında tonlarca malzeme yarım saatte kalsine edilebilir. Yapmak isteyenlere tüyo da vereyim: Kalsinasyon sıcaklığı 1050 - 1100 C derece olmalı (müllit üretim sıcaklığı). Süre ise, 150 mm'lik yığın için 0,5 saat olmalıdır.
|
Ben de Sn Doseverin mesajı ile yaklaşık 3 hafta sonra sorumun yanıtını öğrendiğim ve yanıtladım.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi soilless
Sn Doğasever işte sorduğum ve merak ettiğim konu bu idi.
|
Bu son mesajım mı yoksa yoksa yanıtlardaki durum mu sizi gülümsetti bilmiyorum.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe
Sn.Soilless, kaolin bazlı ve parçacık film teknolojisine oturan yeni bir ürün geliyorsa lütfen doğru düzgün rafine ve kalsine olsun, parçacık dağılımı da %90 <2 mikron olsun. Öyle olursa beyazlık, optik özellikler filan da kendiliğinden olur. Hoş gelir, sefalar getirir
Not: Yanında başka mineral filan da istemez, mümkünse sade olsun 
|
Ancak bu kadar ciddi yazışmalar arasında sizi gülümsetebildiysem ne mutlu.
Benden yana gelen bir ürün yok, geleceği de yok. Keşke zamanım ve fırsatım olsa da yapabilsem. Olsa dükkan sizin ama bardakla değil.
Not: Keşke olsa size özel sadesinden yaptırırız