Sayın gülsu hanım: Yolunuz GÖNENE düşerse mutlaka bekleriz .
CEVİZ REÇELİ
75 adet yeşil ceviz
75 adet badem
50 adet karanfil
1,500 gram şeker
2 adet limonun suyu
1/2 su bardağı limon suyu
1/2 kg sönmemiş kireç
Yapılışı
• Cevizlerin yeşil kabuklarını soyun
• Tam baş kısmından bir kesik yapın
• Geniş bir kaba alın
• Üzerini örtecek kadar su ekleyin
• Suyunu her gün değiştirmek üzere 7 gün suda bekletin
• Sekizinci gün suyunu dökün
• Tekrar suyla yıkayın ve üzerini örtecek kadar suya koyun
• Kireci temiz bir tülbende koyup, ağzını sıkıca kapatın Bu şekilde cevizlerin bulunduğu suya koyun
• Arada bir karıştırarak, 6 saat bekletin ve cevizleri birkaç su yıkayın
• Genişçe bir tencereye aktarın ve üzerini örtecek kadar su ilave edin
• 5 dakika kaynatın
• Tencereyi ateşten alıp, cevizleri soğuk suyla yıkayın
• Tekrar tencereye koyup, 5 dakika kaynatın
• Soğuk sudan geçirin
• Tekrar tencereye aktarın
• Yaklaşık 45 dakika kaynatın
• Yeterince yumuşayıp, yumuşamadığını kontrol edin
• Cevizleri başka bir tencereye aktarın
• 2 adet limonun suyunu ve üzerini örtecek kadar suyu ekleyin ve 2 saat bekletin
• Cevizleri sudan alıp, kesik kısımlarından 1 adet badem ve 1 adet karanfil koyun
• Cevizleri tekrar başka bir kaba alın
• Üzerine şekeri ekleyin
• Bu şekilde 1 gece bekletin
• Sabah cevizlerin üzerine iki su bardağı su koyup hafif ateşte kaynatın
• Şeker eriyene dek karıştırın
• Ateşten alıp ve soğumaya bırakın
• Soğuduktan sonra yarım su bardağı limon suyunu ekleyin
• Tekrar ateşin üzerine koyup, şurup koyulaşana dek kaynatın
• Şurubu ile birlikte kavanozlara doldurun
• Ilıyınca ağızlarını kapatıp kaldırın. AFİYET OLSUN
Düzenleyen kasap.94 : 17-06-2011 saat 14:23
Neden: hata
|