View Single Post
Eski 07-06-2011, 02:03   #298
Halil Önen
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 18-01-2009
Şehir: izmir/aliağa
Mesajlar: 5,567
Asmada ara budaması_ kol ve yaprak alma_ zamanı.

Name:  kumbağ5 (36) [640x480].jpg
Views: 2293
Size:  71.2 KB

Obur dallara...

4 tane mi? Asmanın odunsu kısımlarında olur, genelde.

Her yıl alınmalıdır.

Ağaçlarda da olur. Buralardan aşı alınırsa meyve verecek diye çook beklenir. Asmada da aynı...

Name:  kumbağ5 (37) [640x480].jpg
Views: 2381
Size:  72.2 KB

Verim istiyorsan acımayacaksın.

Yalnız hakkını yemeyelim. En güzel ve lezzetli sarmalık asma yaprağı buradan _ oburlardan_ olur.

Zeytinyağlı dolma sonrası kır; gitsin komposta doğru...

Name:  kumbağ5 (56) [640x480].jpg
Views: 1859
Size:  55.5 KB

Onları adeta yoldum. kuşa çevirdim.

İyice hava alsın. Hastalıklara yakalanmasın diye... Buna kültürel önlem deniyor.

Şimdi çiçekten çıktılar. Taneler küçük saçma iriliğine ulaştı. Köyönü tarım haricinde herkes bordo bulamacı _ kullanımı kolay ve ucuz_ atıyor. Açılan yaralardan mantar hastalıklar girmesin diye. Ve tabi en önemli hastalık olan külleme için...

Name:  kumbağ5 (55) [640x480].jpg
Views: 1977
Size:  71.5 KB

Ben ise Sevgili dostum Ensar beyin gönderdiği kaolini atacağım. Basilis subtilis ile karıştırarak.

Bordo bulamacı ile aynı masrafa geliyor.

Ha unutmadan;

asmada yaprak alma işlemi salkıma kadardır. Yani salkıma kadar olan bütün yapraklar çıkarılır.

Ve üzümlü sürgünlerin uçarı kesinlikle kırılmaz, kesilmez.

Bunu sebebi;

üzüm salkımına kadar olan yerde besin ve su tutulmasını önlemek, besin ile suyun salkıma hızlı ulaşması içindir.

Salkımdan sonra yaprakların ile sürgünün bırakılması, daha güçlü gelişim yani fotosentez içindir.

Bereketli ürünler...

Halil Önen Çevrimdışı   Başa Dön