Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi shaman_tr
Tekrar merhabalar,
Nihayet enzim için bende bir giriş yapabildim. Şu anda evde çöpe gidecek olan bir miktar taze fasulye, 4 - 5 yumurta kabuğu, 6 - 7 patates kabuğu, 3 - 4 salatalık kabuğu, 2 - 3 domates kabuğu, çilek sapları, bir muz kabuğu, bir elma kabuğu, bir havuç ve kelek karpuzdan oluşacak olan enzim hazır gibi (burada karpuzun iç kısmı konusunda tereddütte kaldım ancak yinede katacağım). evde üzüm ve dut pekmezi çok az kaldığı için ben yazılanlardan farklı olarak keçiboynuzu pekmezi kullanacağım, umarım bir problem olmaz. Ayrıca pekmez dığında bir miktar yoğurt suyu ve bir miktar da peynir altı suyu ilave edeceğim. Elimde maya olmadığı için de bir miktar ekmek eklemeyi düşünüyorum. Umarım bir hatam yoktur...
|
Sn. Sarıcan,
Yukarıdaki malzemeleri kullandım. Karpuz 6kg'lik bir karpuzdu ve yarısını kelek çıkınca atmıştık. Geri kalan yarısını 3kg olarak kabul ediyorum. Bu 3kg lik kısmı iki ye böldüm ve bir parçasını karpuzun meyve kısmını dahil ederek, diğer yarısının da sadece kabuğunu koydum. Terazim olmadığı için tahminen 2kg olduğunu tahmin ediyorum. Koyduğum diğer malzemeler de zaten meyve-sebze kabuğu olduğu için tahminen 1kg kadar gelir. Kullandığım Bidon 10LT'lik su şişesi (Erikli) Su miktarı 4kg ve üzeri olduğunu tahmin ediyorum. Tüm malzemelerin 1 parmak üzerine gelecek şekilde doldurdum. Kullandığım su yine 5LT'lik satın alınmış su idi ve üzerinden 1 veya 2 bardak alınmıştı. Pekmez olarak 800gr keçiboynuzu pekmezi, 50gr üzüm ve 50gr da dut pekmezi ilave ettim. 668. mesajda fotoğrafı vardı.
http://www.agaclar.net/forum/attachm...1&d=1306699413
Özetle;
10 Litrelik bidon
3kg - Meyve sebze kabuğu ve içi
900gr pekmez
4 - 4,5 litre dinlenmiş su
İlginizden dolayı teşekkürler,