Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi feyzon
Bu üzüm Boluda oldukça tutalan bir çeşit. Özellikle sarma yapmak için yetiştirilir. Birde çocuklarım sıkarak yemesini çok seviyorlar. Bir ara pekmezini yapmıştı babamlar ama genelde ziyan olup gidiyor.
Pepeçi tarifini internette buldum. İlave edecekleriniz varsa katkılarınızı beklerim. Tarifi şöyle:
"Malzemeleri
2 kg kokulu kara üzüm
2 bardak mısır unu,
çok az nişaşta
Arzuya göre şeker
Yapılışı: Üzümler bir tencerede iyice kaynatılır. Kaynatma işlemi bittikten sonra süzgeçten geçirilerek posaları ayrılır, ılınmaya bırakılır. Ilınan şıranın içine un, şeker, nişasta katılıp muhallebi kıvamında pişirilir. Pişen malzeme kaselere konularak, soğuk servis yapılır.
Afiyet olsun
NOT : İsteyen üzerine fındıkta ilave edebilir. "
Linkinide koyayım: http://www.oyunzade.com/forums/topic/532/pepeci1
|
Şimdi Sn.Feyzon...
Annneme sordum....yazdıkları doğru dedi ...ek olarak da dediki; pişerken bir miktar bir kenara alınarak kıvamı kontrol edilir dedi...eğer çok suluysa bir miktar un ,şeker daha katılabilir dedi...ilk başlarda kıvamı isteğinize göre tutturmak zormuş...
saygılarımla