agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları (Özel) > Bağcılık
(https)




Beğeni Düzeni59Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 23-05-2011, 22:33   #11
Ağaç Dostu
 
seyyah53's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-03-2010
Şehir: Kırklareli
Mesajlar: 627
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi feyzon Mesajı Göster
Bu üzüm Boluda oldukça tutalan bir çeşit. Özellikle sarma yapmak için yetiştirilir. Birde çocuklarım sıkarak yemesini çok seviyorlar. Bir ara pekmezini yapmıştı babamlar ama genelde ziyan olup gidiyor.
Pepeçi tarifini internette buldum. İlave edecekleriniz varsa katkılarınızı beklerim. Tarifi şöyle:
"Malzemeleri

2 kg kokulu kara üzüm

2 bardak mısır unu,

çok az nişaşta

Arzuya göre şeker

Yapılışı: Üzümler bir tencerede iyice kaynatılır. Kaynatma işlemi bittikten sonra süzgeçten geçirilerek posaları ayrılır, ılınmaya bırakılır. Ilınan şıranın içine un, şeker, nişasta katılıp muhallebi kıvamında pişirilir. Pişen malzeme kaselere konularak, soğuk servis yapılır.

Afiyet olsun

NOT : İsteyen üzerine fındıkta ilave edebilir. "
Linkinide koyayım:http://www.oyunzade.com/forums/topic/532/pepeci1
Şimdi Sn.Feyzon...

Annneme sordum....yazdıkları doğru dedi ...ek olarak da dediki; pişerken bir miktar bir kenara alınarak kıvamı kontrol edilir dedi...eğer çok suluysa bir miktar un ,şeker daha katılabilir dedi...ilk başlarda kıvamı isteğinize göre tutturmak zormuş...

saygılarımla

seyyah53 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 04:42.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025