View Single Post
Eski 22-04-2011, 15:06   #1259
uzman16
Ağaç Dostu
 
uzman16's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-10-2007
Şehir: Bursa
Mesajlar: 1,578
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi üzüm Mesajı Göster
Sevgili uzman16,

Harikasınız gene. Listede bir eksik gördüm, balkabağı yok; kabak tatlısı ile aram yok ama pastada, açma gözlemede kullanmak için bir veya iki kök dikiyorum. Geçen seneden kalan kabaklarıda pestil yapmak için bekletiyorum. Sıcaklık yeterli olduğu zaman yapacağım.

Bu arada yaptığım bir uygulamayı paylaşayım.
Salatalık, yemeklik kabak, süt mısırı, fındık turbu, yeşil soğan gibi sebzeleri 15-20 gün arayla 2-3 partide ekiyorum. Örneğin 5 tane salatalık fidesini toprağa diktiğim zaman 5 gözede tohum olarak ekiyorum. Bazılarında neme bağlı hastalıklarla uğraşmamak için, bazılarında ürün devamlılığı sağlamak için işime yarıyor.

Herkese bol hasatlı bir sezon dilerim.
Sevgili üzüm,
Aslında balkabağı hiç aklıma gelmedi. Bir bakayım tohum bulursam ondan da ekeyim.
Sıralı ekim işi çok mantıklı. Hatırlattığı için teşekkür ederim.
Özellikle salatalıkta uygulamak istiyorum, zira geçen sene doğru dürüst salatalık yiyemedik. Sonra ekmeyi düşündüğümde de tohum bulamamıştım.
Pestil işini de bir okuyayım bakayım, denemek istiyorum.
Tekrar teşekkürler.

uzman16 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön