Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi üzüm
Sevgili uzman16,
Harikasınız gene.  Listede bir eksik gördüm, balkabağı yok; kabak tatlısı ile aram yok ama pastada, açma gözlemede kullanmak için bir veya iki kök dikiyorum. Geçen seneden kalan kabaklarıda pestil yapmak için bekletiyorum. Sıcaklık yeterli olduğu zaman yapacağım.
Bu arada yaptığım bir uygulamayı paylaşayım.
Salatalık, yemeklik kabak, süt mısırı, fındık turbu, yeşil soğan gibi sebzeleri 15-20 gün arayla 2-3 partide ekiyorum. Örneğin 5 tane salatalık fidesini toprağa diktiğim zaman 5 gözede tohum olarak ekiyorum. Bazılarında neme bağlı hastalıklarla uğraşmamak için, bazılarında ürün devamlılığı sağlamak için işime yarıyor.
Herkese bol hasatlı bir sezon dilerim.
|
Sevgili üzüm,
Aslında balkabağı hiç aklıma gelmedi. Bir bakayım tohum bulursam ondan da ekeyim.
Sıralı ekim işi çok mantıklı. Hatırlattığı için teşekkür ederim.
Özellikle salatalıkta uygulamak istiyorum, zira geçen sene doğru dürüst salatalık yiyemedik. Sonra ekmeyi düşündüğümde de tohum bulamamıştım.
Pestil işini de bir okuyayım bakayım, denemek istiyorum.
Tekrar teşekkürler.