View Single Post
Eski 18-04-2011, 14:09   #649
AizoaceaeFAN
Ağaç Dostu

AizoaceaeFAN's Avatar

Giriş Tarihi: 23-03-2009
Sayın PlentyPlant, epey bir ara verdikten sonra sizin sayfanızın canlandığını görmek güzel. Stenocactuslerin çiçekleriyle sayfanızı şenlendirmeniz daha bir güzel. Lithopsları ayırıp daha aralıklı dikmeniz çok isabetli olmuş. Boyutu fasulye tanesine kadar olanları yaz-kış sulayabilirsiniz az olmak kaydıyla. Daha büyüklerini ise mevsim isterse ilkbahar olsun, eski yaprak açılıp ve tamamen çekilip kurumadan lithopslarınıza su vermeyin. Yoksa eski yaprağın tekrar su çekip şişmesine, bitkinin büyüme dengesizliği yaşamasına ve şekil bozukluğuyla başlayıp bitkiyi kaybetmenize kadar giden bir süreci tetiklemiş olmanıza sebep olur. Her lithops türü aynı zamanda yaprak değiştirmez, sabırlı olup kendi fizyolojik döngüsünü tamamlamasını beklemelisiniz yoksa malesef su yüzünden kaybedebilirsiniz. Bitkiyi her sene aynı zamanlarda sulayıp ve aynı zamanlarda susuzluğa terk etmek gerekiyor ki adaptasyon sağlayıp sağlıklı büyüme göstersin ve sonbahar da da çiçeklerini bol bol versin. Sizin sayfanız vasıtasıyla sorulan soruları da yanıtlamış oldum. Tebrik ediyorum ve bol çiçekli günler diliyorum.

AizoaceaeFAN Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön