agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Kaktüs ve Sukulentler > Üyelerin Kaktüs ve Sukulentleri
(https)

Beğeni Düzeni1095Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 18-04-2011, 15:09   #1
Ağaç Dostu

AizoaceaeFAN's Avatar

Giriş Tarihi: 23-03-2009
Sayın PlentyPlant, epey bir ara verdikten sonra sizin sayfanızın canlandığını görmek güzel. Stenocactuslerin çiçekleriyle sayfanızı şenlendirmeniz daha bir güzel. Lithopsları ayırıp daha aralıklı dikmeniz çok isabetli olmuş. Boyutu fasulye tanesine kadar olanları yaz-kış sulayabilirsiniz az olmak kaydıyla. Daha büyüklerini ise mevsim isterse ilkbahar olsun, eski yaprak açılıp ve tamamen çekilip kurumadan lithopslarınıza su vermeyin. Yoksa eski yaprağın tekrar su çekip şişmesine, bitkinin büyüme dengesizliği yaşamasına ve şekil bozukluğuyla başlayıp bitkiyi kaybetmenize kadar giden bir süreci tetiklemiş olmanıza sebep olur. Her lithops türü aynı zamanda yaprak değiştirmez, sabırlı olup kendi fizyolojik döngüsünü tamamlamasını beklemelisiniz yoksa malesef su yüzünden kaybedebilirsiniz. Bitkiyi her sene aynı zamanlarda sulayıp ve aynı zamanlarda susuzluğa terk etmek gerekiyor ki adaptasyon sağlayıp sağlıklı büyüme göstersin ve sonbahar da da çiçeklerini bol bol versin. Sizin sayfanız vasıtasıyla sorulan soruları da yanıtlamış oldum. Tebrik ediyorum ve bol çiçekli günler diliyorum.

AizoaceaeFAN Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:23.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2026