View Single Post
Eski 14-04-2011, 13:50   #60
gilan
Ağaç Dostu

gilan's Avatar

Giriş Tarihi: 22-03-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nurguldk Mesajı Göster
...
Sardunyaları hiç düşünmedim ben aslında. Ankarada dışarıda kalabiliyor mu kışın? Eğer öyle değilse artık kışın eve alınacak bitkiler beni aştı.. Epey saksı taşıyacağım gibi görünüyor
...
Barbekü bahçesine çıkan merdivenin kenarları derken taş çiçeklikten mi bahsediyorsunuz? Eğer öyleyse orada güz soğanları ekili. Ancak onların çiçekleri geçtikten sonra orada hoş durabilecek, soğanların çürümemesi için de fazla su istemeyecek bir çiçek arayışındayım. Orası neredeyse tüm gün güneşli. Şu anda Lisianthus olabilir diye düşünüyorum. Ama onunda çiçekli kalma süresi kısa. ??? Fikirlere açığım

Sizin bahçenizi de takip edeceğim zaten
Sardunya Ankara'da dışarıda kalamıyor maalesef. Ama kesinlikle vazgeçilmemesi gereken bir çiçek. İyi güneş alırsa, iyi de sulanırsa tüm yaz dolu dolu çiçekli. (Özellikle bodur dik sardunyalar ve sakızlar) Bende 5-6 saksı kadar var, kışın kış bahçesine alıyorum, orada da neredeyse bütün kış çiçek açıyor. Bu seneye kadar kış bahçesinde ısıtma yoktu, o durumda bile sorun yaşamıyor. Sizde de kış bahçesi gibi bir yer görüyorum, eğer oraya dekoratif bir şekilde koyabilecek bir düzen ayarlayabilirseniz, kışın da mutlu edecektir sizi.

Taş çiçekliği kardan dolayı görememişim. Nerede olduğunu anlayamamıştım, şimdi oldu.
Lisianthus'larda geçen sene yere diktiklerimden ben bir türlü verim alamadım. Ya suyu yetiştiremedim ya toprağı sevmedi, emin değilim. Ama saksıdakiler çok çok güzeldi.
Mevsimlik çiçek düşünürseniz begonya falan olabilir.
Bir de benim soğanlılardan nergisler çimin içinde. İlk dikerken onların olduğu yere bayağı kum karıştırmıştım, sanırım onun yardımıyla yaz boyu 2 günde bir sulandığı halde soğanları sağlam kalıyor, aklınızda bulunsun.

gilan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön