View Single Post
Eski 14-04-2011, 12:42   #58
nurguldk
Ağaç Dostu

nurguldk's Avatar

Giriş Tarihi: 08-04-2009
Smile

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gilan Mesajı Göster
Merhaba
Ben ilk olarak bahçenizin ve evinizin şeklini çok sevdim. Farklı temalarda farklı köşeler yaratmaya çok uygun. Kaya bahçesi, şelale gibi fikirleriniz eminim çok güzel gidecektir.

Kayrak yürüme yolunu çimin arasına mı yapacaksınız? Eğer öyleyse kayrakların çimden üstte kalmamasına dikkat edin, yoksa biçimde çok zorluk çıkarır.

Ne önerecek olsam zaten plana dahil etmişsiniz çoktan.
Sedumları bol bol kullanabilirsiniz. Hem dayanıklı, hem çok dekoratifler. Hostaları da mutlaka düşünün. Ankara'da toprakta yaşayabiliyor.
Barbekünün olduğu tarafa çıkan merdivenlerin iki yanına da çiçekli bir şeyler hoş gidebilir.
Bir de eve birleşik olan verandayı sardunyalarla donatmanız lazım kesinlikle.

Yediveren bir sarmaşık gül de üst balkona(terasa) doğru uzarsa çok güzel bir görüntü verebilir.

Öneriler için çok teşekkür ederim.
İnanırmısınız hep istediğim birşeydi evin terasına doğru uzanan evi saran sarmaşıklar. Ancak evin çevresi tamamen yürüme yoluyla kaplı olduğundan yapamıyorum. Gerçi deneyeceğim ama sarmaşığın biraz fazla yol katetmesi gerekecek

Sardunyaları hiç düşünmedim ben aslında. Ankarada dışarıda kalabiliyor mu kışın? Eğer öyle değilse artık kışın eve alınacak bitkiler beni aştı.. Epey saksı taşıyacağım gibi görünüyor

Hosta kesinlikle çok hoş..Şu anda bahçede ekili ancak daha küçücük uç çıkarabildiler havalar sayesinde.

Şelale bu sene iptal, onun yerine yamaç kaya bahçesi olacak. SEdumlar bol bol orada yerini alacak

Barbekü bahçesine çıkan merdivenin kenarları derken taş çiçeklikten mi bahsediyorsunuz? Eğer öyleyse orada güz soğanları ekili. Ancak onların çiçekleri geçtikten sonra orada hoş durabilecek, soğanların çürümemesi için de fazla su istemeyecek bir çiçek arayışındayım. Orası neredeyse tüm gün güneşli. Şu anda Lisianthus olabilir diye düşünüyorum. Ama onunda çiçekli kalma süresi kısa. ??? Fikirlere açığım

Sizin bahçenizi de takip edeceğim zaten

nurguldk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön