View Single Post
Eski 08-04-2011, 01:08   #26
Sarıcan
Ağaç Dostu

Sarıcan's Avatar

Giriş Tarihi: 28-11-2008
Şunun şurasında 12 Haziran' a ne kaldı ki. Kendi halkına bu kadar zulmeden ve kaynaklarımızı bu kadar hoyratça katleden ve hala %50 lerden bahseden zihniyetle hesaplaşmanın en kestirme yolu önümüzde. Ama insan sormadan edemiyor, bu eziyetlerin yapıldığı bölgelerde her iki kişiden biri bu zihniyete destek veriyor. Yoksa bizi mi kandırıyorlar? Günü birlik Saylonlular mı geliyor oy vermeye?

Videoyu izlerken vadilerin katledilişini ve ağaçların hunharca kesilişini gördükçe içim ezildi. Bir avuç yurtseverin hançerelerini yırtarcasına çırpınışlarını gördükçe koşup gidesim geldi yanlarına ama belkide iki köy ötesinde, nehirden birkaç kilometre ötede oturan yerleşik güruh, yarın iklim değişikliği ile başına geleceklerden habersiz hala bu zihniyetin peşine takılmış koyun sürüsü gibi gidip oy verecekler.

Kimisi üç kuruşluk çıkar için ruhunu satarak, kimisi saf ümmet duygusuyla. Bugünü gören ve yaşayan herkes 1946 demiyorum, 1938' den sonra biz ne yaptık? Neden bu işler başımıza geldi diye şapkayı önüne koyup tekrar düşünmelidirler. 55 yıldır bu ülkeyi hep bu ve benzeri zihniyetler yönetti demek biraz kolaya kaçmak oluyor. Oturup herkes özeleştirisini yapmalı ve 60 gün sonrası ve daha ileriki günler için aydınlama devrimini tekrar nasıl başlatabiliriz diye çıkar yol aramalıdır.

Yoksa eski cumhurbaşkanlarımızdan birinin dediği gibi "Yollar yürümekle aşınmaz.", "Bırakın yürüsünler, gazları alınmış olur." derler. Çok ileri giderlerse de (Toplumsal Olaylara Müdahele Aracı) TOMA' larda su bol, biber gazı da bol. Bu işin başka bir çıkar yolu olmalı. Bunun tek çıkar yoluda seçim. "Geldikleri gibi giderler."

Sevgili Nazım kurşun eritmeye çağırmış duyan olmamış, ben oy vermeye ve geleceğimizi nasıl şekillendireceğiz onu düşünmeye çağırıyorum. Ustanın affına sığınarak şiirin son mısrasını "Koşun oy vermeye çağırıyorum." diye duyarak okumanızı istiyorum. Sağlığım ve enerjim yerinde olsa idi yürüyüşe de seve seve katılırdım.

KEREM GİBİ

Hava kurşun gibi ağır!!
Bağır
bağır
bağır
bağırıyorum.
Koşun
kurşun
erit-
-meğe
çağırıyorum...
O diyor ki bana:
— Sen kendi sesinle kül olursun ey!
Kerem
gibi
yana
yana...
«Deeeert
çok,
hemdert
yok»
Yürek-
-lerin
kulak-
-ları
sağır...
Hava kurşun gibi ağır...
Ben diyorum ki ona:
— Kül olayım
Kerem
gibi
yana
yana.
Ben yanmasam
sen yanmasan
biz yanmasak,
nasıl
çıkar
karan-
-lıklar
aydın-
-lığa..
Hava toprak gibi gebe.
Hava kurşun gibi ağır.
Bağır
bağır
bağır
bağırıyorum.
Koşun
kurşun
erit-
-meğe
çağırıyorum.....

1930 Mayıs Nazım Hikmet RAN

Ek: Bu yazıyı yazdıktan sonra aklıma geldi. Geleceğimize ipotek koyma bakımından bugünlerde ülke gündemine bomba gibi düşen ÖSYM' deki şifre ve belirli çevrelere uygulanan pozitif ayrımcılık HES' ler ile Anadolunun genç fidanlarını susuz bırakmak kadar önemli diye düşünüyorum. Ne dersiniz? Geleceğimiz kurutuluyor farkında mısınız?

Düzenleyen Sarıcan : 08-04-2011 saat 09:30 Neden: Ekleme
Sarıcan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön