View Single Post
Eski 29-03-2011, 18:44   #1108
Güler
Moderatör

Güler's Avatar

Giriş Tarihi: 26-04-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi lalebruli Mesajı Göster
Maalesef o kadar detayli yazim kuralini takip edebilmem mumkun degil. 11 yilin sonunda kafamda Ingilizce'den Turkce'ye cevirken cok zorluk cekiyorum. Bir yandan forumdaki bahce terimlerinin Ingilizce'sine, obur yandan da Ingilizce terimlerin Turkce'sine bakarak (iki uc sayfayi ayni anda okuyarak) okudugumu anlamaya veya yazdigimin anlasilir olmasina ugrasiyorum. Dusuk cumle, anlami bozuk cumle, bir paragraflik cumle olmasin diye ugrasirken bir de noktalama ile ugrasarak cok basarili bir sonuc edinecegimi sanmiyorum.
Sevgiler
Sevgili Lalebruli, bu kadar satırı sizden "noktadan sonra bir boşluk bırakarak yazıya büyük harfle başlamalısınız" dedim diye mi yazdınız?

Ben de biliyorum uzun seneler sonrası hele hiç Türkçe konuşma imkânı olmadığı durumda devrik cümlelerin kullanıldığını. Hatta ben, bildiğimiz AHMET adını telâffuz ederken EHMET dediğimde pek çok arkadaşım gülmüştü.

Bizler sitemizdeki yazışmalarımızda bu çok basit olan ama okuduğumuzu anlamamızda büyük fayda sağlayan noktalama işaretlerine uymaya özen gösteriyoruz.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön