View Single Post
Eski 21-03-2011, 07:16   #20
simran
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 10-01-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi maki01 Mesajı Göster
Menekşeleri ilk satın aldığımızdaki toprak, yani torf besin değeri açısından zengin değildir ve menekşe mevcut besinleri kısa sürede tüketir. Bu nedenle besin yani gübre takviye edilmesi gerekli. Afrika Menekşeleri için üretilen çiçek çoşturan sıvı gübresini kullanabilirsiniz. Fosfat oranı yüksek olduğu için kısa sürede sizin menekşeleriniz de tomurcuk verecektir. Ambalaj üzerinede yazan dozajı 1/4 oranında azaltarak her sulama suyunda verebilirsiniz.
maki günaydın
ben her sulama suyunda 1/4 kapak besin veriyorum. menekşe toprağı aldım saksılarını değiştirdim.kaynayıp soğumuş su veriyorum, tabaktan veriyorum suyu. saksıların üstünde termometre duruyor, 24 derece oda ısısı.ışık görüyor güneş değmiyor yaprağına.yani herşey ideal çiçek açması için amma velakin ne yapsam nafile. yok yok yok. açmıyor açmıyor. açmadıkça kahroluyorum. üstelik besin verdikçe yaprağı gelişti. kıvırcık gibi ıspanak gibi yapraktan ibaret birer bitki oldu çıktı menekşelerim. annem ne besin bilir ne gübre, ama yılda 1 ay bile boş kalmaz menekşeleri,devamlı çiçeklidir. anlam veremiyorum..

simran Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön