View Single Post
Eski 03-03-2011, 12:33   #1421
efe-can
Ağaç Dostu

efe-can's Avatar

Giriş Tarihi: 21-11-2008
Sn İdcevi;

Cihazlar İster dıgıtal ister analog olsun sonuç olarak bu cihazlar üretim sonucunda KALİBERE ediliyormu bilmiyoruz. Ya da sensörün hassasiyeti nedir onuda bilmiyoruz. Bizler deneme-yanılma yönetmiyle neticeye varacağız.
Şu anda benim makinede üç adet termometre var. Birisi analog diğeri dıgıtal biride termostatın kendisi. Üçün de de farklı değerler gösteriyor. Ör: Termostatın değeri 37, analog 36 diğer dıgıtal ise 35.5 gösteriyor. Bu çıkım sonucunda yeni bir ayar çekeceğiz.

Ben bu makineyi eski bir derin dondurucudan yaptım. Nemi ayarlamak için 4 lambanın haricinde bir adet akvaryum ısıtıcısını iki litrelik bir kavanoza koydum. Onun tepesinde bir ayar çubuğu var. Nemi onunla ayarladım. Ayrıca Lamba ve pervanenin arkasına yayvan bir plastik kapta su koydum. Tam 9 gündür çalışıyor bir defa su ilave ettim. (DİKKAT: Sizde böyle bir uygulama yaparsanız su ilave ederken su sıcak olsun. Yoksa ısıtıcının cam tüpü patlar )

Daha önceki mesajımda kısaca paylaşmıştım. 1967 yılında MKE nin üretmiş olduğu bir kuluçka makinesi almıştık. (bir heves ) 300 yumurtalık.Gaz ocağına benzer bir ısıtıcısı ve buna bağlı basit bit kalorifer sistemi, analog bir termometre vardı. Nemlendirme ve çevirmeyi elle yaptım. Buna rağmen %70 e yakın başarı sağlamıştım. O zaman 12 yaşımda idim. Sıcaklığını sürekli gaz ocağının fitilini aşağı yukarı çevirerek ayarlamıştım.

Buhar makinesini kulanmaktansa akvaryum ısıtıcısı daha sağlıklı diyorum.

Yeni aldığınız termostatın MERKA VE MODELİ EDERİ nedir acaba ?
Saygılarımla

efe-can Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön