View Single Post
Eski 01-03-2011, 16:23   #661
ephesos
Ağaç Dostu

ephesos's Avatar

Giriş Tarihi: 28-02-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sedi Mesajı Göster
tekrar merhaba,

aşağıdaki sorularımı cevap alamadığımdan bir kez daha tekrarlıyorum, acaba bana yardımcı olabilecek birileri var mı? nilüferlerle ilgili başlıklara da baktım ama cevabı bulamıyorum? deneyim sahibi birinden yardım isteyebilir miyim? yakınlardaki çiçekçilere sorduğumda, ya da büyük çiçek marketlerine gittiğimde nilüferi nergis anlayıp bana nergis soğanını nasıl ekeceğimi anlatanları da gördükten sonra tek ümidimin bu forum olduğuna bir kez daha karar verdim...
1- balkonunuzun ya da terasınızın en uzun süre güneş gören yerine koyun ve yaz olsun kış olsun yerinden canlatmayın.(tropk türler hariç),(6-8 saat güneş görmeyen nilüfer ya açmaz ya da tek sefer kısa ömürlü çiçekler verir)

2- 30cm su derinliği çok yetersiz, en az 60/70 cm olmalı.

3- koyacağınız kabın enaltına hayvansal gübre karışımlı toprakla doldurun, nilüferinizi dikin sonra üzerini çakıl ya da kumla 5cm kadar kaplayın.

4- bulabiliyor iseniz kabı yağmursuyuyla doldurun, bulamıyor iseniz kireçsiz su kullanın.

5- 60/70cm derinliğinde 40cm çapında bir kap ancak bir nilüfere yeter ona göre kapları ayarlayın.

6- kışın balkonda ya da açık terasta kalan nilüferlere bir şey olmaz, doğal ortamlarında buz tutan göllerde bile yazın yeniden canlanırlar. Bundan yola çıkarak nilüferlerin dinlenme peiyoduna ihtiyaçları vardır diyebiliriz.(tropik türler hariç)

7- eğer kabın içerisi ve nilüferinizin yaprak sapları yosun tutuyor ise akvaryumcularda satılan bir alge giderici muhakkak kullanın.

ephesos Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön