![]() |
|
![]() |
#661 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
2- 30cm su derinliği çok yetersiz, en az 60/70 cm olmalı. 3- koyacağınız kabın enaltına hayvansal gübre karışımlı toprakla doldurun, nilüferinizi dikin sonra üzerini çakıl ya da kumla 5cm kadar kaplayın. 4- bulabiliyor iseniz kabı yağmursuyuyla doldurun, bulamıyor iseniz kireçsiz su kullanın. 5- 60/70cm derinliğinde 40cm çapında bir kap ancak bir nilüfere yeter ona göre kapları ayarlayın. 6- kışın balkonda ya da açık terasta kalan nilüferlere bir şey olmaz, doğal ortamlarında buz tutan göllerde bile yazın yeniden canlanırlar. Bundan yola çıkarak nilüferlerin dinlenme peiyoduna ihtiyaçları vardır diyebiliriz.(tropik türler hariç) 7- eğer kabın içerisi ve nilüferinizin yaprak sapları yosun tutuyor ise akvaryumcularda satılan bir alge giderici muhakkak kullanın. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#662 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-02-2011
|
formu okudukça heveslendim bende istiyorum nilüfer yetiştirmek.ankara şartlarına uygun gibi görünüyor.yaz kış dışarıda kalabilecek durumda dimi,yoksa yanlışmı anladım ben.cevabınıza göre bende alıcam. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#663 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-04-2011
|
Arkadaşlar merhaba, Bursa'da oturuyorum ve uzun süredir aradığım nilüfer köklerine en sonunda Kayseri'de ki bir çiçekçinin yurt dışından getirtmeyi kabul etmesi ile ulaşabildim. Çok uzun zamandır yetiştirmeyi hayal ettiğim bir bitkiydi elime bir saksının içinde kile gömülmüş haldeydi ben onları saksıdan çıkarıp kil kalıbı ile bir leğene kil seviyesini geçmeyecek yaprakları dışarıda kalacak kadar suyun içine koydum ama sanırım yanlış bişi yaptım ayrıca gelirken paketleme itibariyle yaprakları çok zarar görmüş köklerinin kilin altında olduğu umuduyla yaklaşıp onları yaşatmaya çalışıyorum ama yaşatabilmek için acil yardımınıza ihtiyacım var bu konudaki deneyimli arkadaşlardan acil yardım talep ediyorum gerekirse gtalk ya da telefon aracılığıyla da görüşebiliriz bana nilüferlerim ölmeden yardım ederseniz sizlere minnettar kalıcam şimdiden teşekkürler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#664 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Hanndan, Nilüferler doğasına uygun su koşulları sağlanırsa Ankara'da yaşıyor. Benim geçen yıl havuza bıraktığım Nilüfer kışın buzun altında kalmasına rağmen şimdi yeni sürgünler veriyor. Yakında Bauhaus'a Nilüferler gelir. Beğendiğiniz bir türü seçip Ankara'da bakabilirsiniz. Sayın Fairyorange, Nilüferi kiliyle beraber çıkarmanız iyi olmamış. Ayrıca su seviyesinin toprak seviyesinin oldukça üzerinde olması lazım. Yapraklar yukarı doğru gelişiyor. Ne kadar derin su varsa yaprak sapı o kadar uzuyor ve yaprak büyüklüğü artıyor. Su seviyesini yükseltin ve kilin dağılmasını engelleyin. Endişelenmeyin, yeni sürgünler gelecektir. Nilüfer yumrulu bir bitki. Yumrular zarar görmediği ve kurumadığı sürece ölmezler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#665 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 04-03-2011
|
Sayın k_donmez İstanbul Bauhaus'dan 10 gün önce aldığım, sonradan perlit içinde olduğunu öğrendiğim 2 adet nilüferim var. Bana satarken direk suya koyun dediler güvenemeyip üzerinde ithalatçısı olduğunu gördüğüm yalovadaki firmayı aradım. Firma yetkilisi bayan 13 lük saksı içinde gübre ve toprak karışımına dikip öyle suya koyun dediler. Öldürürüm korkusuyla hala dikimi yapamadım. Sizin öneriniz nedir acaba. Ben terasımda saksıda yetiştireceğim. Saksı boyutu ne olmalı ve nasıl bir toprağa ekmeliyim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#666 |
Yeni Üye
|
K Donmez cevabın için çok teşekkür ederim ama Bers in sorduğu soruya vereceğiniz cevabı bende merakla bekliyorum içerisine koymam gereken saksı büyüklüğü ne olmalı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#667 |
Ağaç Dostu
|
Nilüferler saksıları ile birlikte suya gömülürler. 1/2 humus + 1/2 bahçe toprağı onların sevdikleri topraktır. Yumruları ve toprağı koyduktan sonra üzerine 1 parmak kalınlığında temiz küçük çakıl yerleştirebileceğiniz bir saksı boyutu kullanabilirsiniz. Yumrular ürerler, saksıyı buna göre hesaplayın. Benim kullandığım saksı 15 cm çapta bir saksı. Aşağıdaki linkte kova leğen birleşiminden oluşan bir havuz modeli de görebilirsiniz. http://www.agaclar.net/forum/showpos...&postcount=163 Bunların yanı sıra bu başlığı dikkatle incelerseniz tüm sorularınıza cevap alırsınız. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#668 |
Yeni Üye
|
İlgin için tekrar teşekkürler k donmez, görüşmek dileğiyle. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#670 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 03-04-2009
|
Arkadaşlar ,tohumdan nilüfer üretmeye çalışıyorum, 15 gündür suda tohumlar çatladı yeşili filizi görüyorum ama hala çıkmadı sadece gözüküyor o kadar. su yüzüne çıkması bu kadar uzun sürer mi yoksa ben mi bir yanlışlık yapıyorum... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#671 |
Ağaçsever
|
Acaba suyun içine eklemem gereken birşeylermi var? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#672 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2009
|
Merhaba arzu_peri, nilüfer tohumunu nereden aldınız ben de almak isterim.3 yıl nilüferim oldu özel de bir havuz yapmıştım. Çok ta güzeldi sivrisinek üretiyor diye suyuna ilaç atan eşim maalesef nilüferimi öldürdü.çok üzüldük....biraz daha sabredin yeni yapraklar çıkacaktır ancak çiçeğini seneye nisan-mayıs ayında görürsünüz.Güle güle büyütün.Selamlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#673 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2009
|
Sn.k_donmez, merhaba nilüferinizi kışın donmayacak şekilde korunacak bir havuzda büyütmelisiniz. Kova,leğen,plastik kutu vs.hepsini denedim bir müddet sonra çürümeye başlıyor su ve toprak değiştikçe ,çiçek gecikiyor.açamıyor. .Havuzun dibine konan toprağa ekmeli, saksı küçük kalır kök gelişmeyince çiçekler küçük açıyor.havuz tek çözüm.selamlar başarılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#674 | |
Ağaçsever
|
![]() Alıntı:
Ben ebaydan aldım, hatta geçen sene almıştım ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#675 |
Ağaçsever
|
İşte filizlenen nilüferimyuppiiiii ![]() ![]() yanındanda minik filizi görmeye başladım ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#676 |
Ağaçsever
|
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#677 |
Ağaçsever
|
Bu arada nilfer diyip duruyorum ama benim çiçeklerim lotus, ikisi farklılar sanırım... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#678 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-07-2008
|
Bauhause'dan alarak paludaryuma ektiğim nilüferler. Biri Nymphaea Red, diğeri Nymphaea White. Cinslerine dair daha fazla bilgim yok şuan. Red olan daha hızlı adapte oldu yeni ortamına. Su yüksekliği alçak (35 cm) ama su yüzeyi nispeten geniş olduğu için sorun çıkmayacak sanırım. Sabırsızlıkla çiçek verecekleri günü bekliyorum ![]() ![]() ![]() Düzenleyen kömür : 15-05-2011 saat 18:46 Neden: Yeni resim eklendi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#679 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 16-02-2011
|
Tohumunu nerden bulabiliriz. Ankarada satılan bir yer varmı ? Kargo ile gönderilen bir yer varmı ? Güvenç göletinde yetiştireceğim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#680 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-04-2010
|
2011 in ilk nilüferi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#681 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-04-2010
|
palmiye merkezinden rizom olarak alabilirsiniz |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#682 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 16-06-2011
|
Nilüfer
Suya dökülen yaseminler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#684 |
Ağaçsever
|
Nilüfer
Havuzların kraliçesi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#685 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-09-2008
|
Çok güzel ,elinize sağlık. Cinsini biliyormusunuz ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#686 |
Ağaçsever
|
Sayın Aybay
NYMPHAEA ALBİDA Çiçek büyüklüğü.eni 10 cm 60 ila100 metre derinliğinde havuzlarda yetiştiriliyor Bizde marketlere30ila50 cm suda yetişenler geliyor Havuz merakı fazla olmadığından satılmıyor Benim 50 cm havuzda olanlar açtığı zaman resmini koyaçağım İyi günler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#687 |
Ağaç Dostu
|
Saim bey ; benim de bir nilüferim var ,renginden dolayı sizin nilüferle aynı cins olduğunu düşündüğüm için sormuştum.Araştırmış fakat cinsini öğrenememiştim. Benim ki de saksının üst seviyesinden sonra 30 cm kadar suyun içinde ,gayet sağlıklı görünüyor.İkinci tomurcuk açmak üzere ,3. yolda. Bilgiler için teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#688 |
Ağaç Dostu
|
Nymphaea albida görsellerde beyaz renkli ,benim ki ise açık pembe bu konuda bir bilginiz var mı ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#689 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#690 |
Ağaçsever
|
Sayın Aybay
Nilüfer için bilgileri bu kitaptan alıyorum Ayrıça havuzda bulunan başka bitkiler ilginizi çekdimi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
nilüfer |
|
|