View Single Post
Eski 29-01-2011, 00:22   #149
adavci
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 27-12-2008
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 182
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Nuri Murvet Mesajı Göster
Sayın adavci

Nerde kalmıştık; Elma fidanınızla devam ediyoruz.

Fidanınız üç dal, taç açılım terbiyesi yapılmış sonradan bir dalda iki çatal yapmış dört taç oluşmuş, bu oluşum şimdilik kalsın..!

Budamadan sonra sürgün gözleriniz doğal olarak uzun, meyva göz oluşumları bu sürgün ucunda, bu sürgünleri bırakırsak meyva tutumlarında dallar aşağı doğru sarkacaktır.

Tam bodur elma ağacı olsa bu sürgünlerin körleyip, bazılarını uzun uç alma yöntemi ile açar ve terbiyesini verirdik.

Sizin fidanınızın dört adet taç ana dallarının üzerinde bulunan uzun sürgünlerin iç kısımda ve zayıf olanları dibinde körleyin, sonra dört adet ana dalınızın dışa ve yana bakan uzun sürgünlerini 2-3 göz bırakarak budayın, kısa olanlara dokunmayın...

Bu kesim size bir dahaki seneye bol meyva gözü oluşumu verecektir, üzerinde bulunan kısa yapıdaki meyva gözleride bu sene meyva verecek, az ama iri olacaktır.

Budamaları hemen yapabilirsiniz, üst noktalardaki kesimleri 45 derce açı ile kesim yapın yara kapanmasını çabuk yapar ve su yüzeyde kalmaz.

Kalın dal kesimlerinde yaraları aşı macunu sürmeniz yaranın dış etkenlerden gelen olumsuzluklardan korur.

Budamayı siz, veya budamacı yaparken, kesim aletlerini muhakkak dezenfekte edin..!

(%10)Yüzde 10 ölçüsünde, 1Litre suya 100cc çamaşır suyu ölçüsünde koyun güzelce karıştırın, budama aletlerini bu çözeltiye daldırın silkeleyin ve kullanın, her ağaç budamasından sonra, bir dahaki ağaca geçmeden işlemi tekrarlayın..

Sakın üşenmeyin..Virüs hastalıkları temasla geçer ve çoğu hastalığın tedavisi yoktur.

Eklenti 190718

Budama yaparken yardımcı olması için, hangi dalların kesim yapılacağını belirttim.

Budamadan sonra kış için (Fungus) mantar ilacı Bordo bulamacını Kuru yer kalmamak şartı ile ilaçlayın, banyo yaptırın..!
Sayın Nuri Murvet,
Bu kadar detaylı açıklamalar için size gerçekten çok teşekkür ediyorum.Söylediklerinizi aynen yapıp sonucunuda size bildireceğim.Selamlar.

adavci Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön