Alıntı:
	
	
		| 
					Orijinal Mesaj Sahibi denizakvaryumu  Halil Bey,
 karadut pekmezinin nasıl yapıldığı konusunda bir bilgi alabildiniz mi?
 | 
	
 
Aslında
 pekmez değil şurup yapımı.
Eczacılar ilaç yerine alıyormuş.
 Ağız yarları ve uçuk tedavisinde de kullanılıyormuş.
 Yapımı çok kolay
Ekşi _ çok eriyince ekşi değildir_ karadut bir kapta sıkılır.
Posası süzülür. (Çekirdekleri geçirmeyen incelikte elek olmalı)
Güneşe serilir, yassı tepsilerde.
4 veya 5 gün _ güneşin ısısına göre _ bekletilir, macun kıvamına yakın cam kaplara konur.
Biraz tatlı isterseniz içine şeker eritebilirsiniz.
Kısaca 
ez, süz güneşe koy ...
Köy ekmeğini şöle bir daldır, kahvaltıda ye...
Ya da;
Bir yemek kaşığı buz gibi suya koy, karıştır şerbet niyetine iç. 
Tatlı karadut pekmezi de,
sevgili fatma sunay' ın dediği gibidir.
Saygılar